Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

FOTO/VIDEO. Marea Britanie și-a luat rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a

Marea Britanie și-a luat rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. La finalul unor funeralii de stat urmărite de milioane de oameni din întreaga lume, Regina a fost înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George.

A fost o zi plină de fast, emoție și ceremonie, cu o slujbă la Westminster Abbey, un cortegiu și o procesiune militară prin Londra, înainte de o ceremonie finală în familie la o capelă din Castelul Windsor.

Partea ceremonială a zilei a început la ora 10:44 (ora locală), atunci când sicriul Reginei a fost transportat de la Westminster Hall la Westminster Abbey. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a adus un omagiu vieţii suveranei, “dedicată în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului”, precum şi personalităţii vesele a suveranei.
Liderul spiritual al Bisericii Anglicane a declarat în faţa persoanelor care au asistat la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a că durerea resimţită în aceste zile în lumea întreagă are la bază “viaţa abundentă şi dragostea reginei faţă de serviciul public, de acum dispărută dintre noi”.

Imediat după ora locală 15:00, a urmat o procesiune pe jos, pe Long Walk, la Castelul Windsor. Înaintea acestui ultim drum spre Castelul Windsor, sicriul, montat pe un afet de tun tras cu ajutorul unor frânghii de marinari din Royal Navy, a străbătut în procesiune străzile din centrul capitalei britanice până la Arcul Wellington, urmat de regele Charles al III-lea, prinţul William de Wales şi alţi membri ai familiei regale. Peste 3.000 de soldaţi au defilat în cortegiul funerar după ceremonia religioasă care a avut loc la Abaţia Westminster în faţa a sute de demnitari din toată lumea.

Regele Charles și familia regală s-au întors la capela St George a Castelului Windsor pentru o ceremonie privată. Ei au asistat la înmormântarea reginei la capela memorială a Regelui George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de prinţul Philip. Pe lespedea de marmură a mormântului ei vor fi gravate cuvintele: “Elizabeth II 1926-2022”.

 

Un comentariu

  1. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Asa si? Cine-i curios? O lipitoare in minus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.