Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Noi detalii în cazul restaurantului Cinque: rugină, lichide scurse, depuneri negre lipicioase

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare revine cu următoarele pecizări privind acțiunea de control la SC Restaurant Cinque SRL Satu Mare:

  • acțiunea de control la locația menționată s-a derulat în data de 22.09.2022

  • a fost verificat modul în care este respectată legislația în vigoare,

  • reprezentanții operatorului economic au fost invitați, pe data de 23.09.2022, la sediul CJPC Satu Mare, cu documentele necesare încheierii actului de control, în urma constării deficientelor, cu o zi în urmă

  • totodată, după încheierea verificării la fața locului, pe 22.09.2022 a fost dispusă măsura complementară a opririi temporare a activității până la remedierea deficiențelor, rămânând deschisă activitatea la bar.

  • pe data de 23.09.2022 a fost întocmit actul de control prin care operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 15.000 lei, un avertisment și măsura complementară a opririi temporare a activității până la remedierea deficiențelor.

Abaterile constatate:

  • utilizarea unot frigidere neigienizate, cu aglomerări de praf la chedere și pe margini, cu lichide scurse, rugină, depuneri negre lipicioase

  • prestarea de servicii alimentare cu produse neetichetate

  • folosirea unor condiții necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, în blocul alimentar, (aragaz, plită, frigidere, pardoseală neigenizate, pereți cu tencuială scorojită, cu mucegai și igrasie).

Pe data de 26.09.2022, comisarii sătmăreni au verificat măsurile dispuse operatorului economic și s-a constatat faptul că acesta le-a dus la îndeplinire (a igienizat echipamentele de gătit, a zugrăvit pereții și a placat cu faianță tavanul de deasupra plitei, motiv pentru care unitatea a fost redeschisă în totalitate.

 

 

 

4 comentarii

  1. GB Răspunde

    Să vedem și alte autorități care dacă nu se autosesizează le sesizez pe această cale: ISU “Someș” Satu Mare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, ANAF Satu Mare, ORDA Satu Mare și nu în ultimul rând Primăria Satu Mare. Haideți domnilor că a trecut Pandemia și unii sau delăsat(acest individ tind să cred că va/ne-a sfidat dintotdeauna). Rezultatele sesizărilor din partea fiecărei instituții le doresc comunicate tot pe acestă cale(cîte un articol de presă din partea fiecăreia) ca să știm și noi că brandurile locale merită să fie “protejate” sau mai bine mâncăm acasă.

    • bigbrother Răspunde

      @GB, cred că îți dai seama că ești glumeț. Nu crezi că le-au călcat și până acum pragul? Nu sunt și ei oameni? Știi la ce mă refer, nu?

  2. GB Răspunde

    PS: Vorba unui cârcotaș” doar pe ăsta?” Eu zic că nu, după ce l-ați pus în “curat” exemplar/legal continuați cu restul unităților de alimentație publică că har Domnului sunt multe “branduri locale” de “protejat”, cel mai important fiind CETĂȚEANUL pe care sunteți obligați să-l protejați aplicând riguros și corect legea (rostul existenței voastre care îi bucură pe comercianții cinstiți, iar pe ceilalți… telenovelă…circ…etc.) că brandul ăsta îi ține pe toți(dacă e să ne lăudăm ca alții) . Hai, spor la activitățile de control și să auzim numai de bine pentru “brandul” CETĂȚEAN!!

  3. Nelu Răspunde

    ce asteptari mai aveti de la nenorocitul asta ?????
    sunteti ca si bancul cu iepurasu care a fost violat la paraul in fiecare zii din saptamana , dar sa mai dus si in urmatoarea zi….!!!!!! 😂 😂 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.