Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Sătmărenii, invitați la evenimentul „Satul mic în Satu Mare”. Viața rurală în Grădina Romei

Pentru a treia oară, evenimentul “Satul mic în Satu Mare” se va întoarce în inima verde a municipiului Satu Mare, în Grădina Romei, pentru două zile, pe 10 și 11 septembrie, cu utilaje agricole, animale, cu obiceiurile și tradițiile sale populare. Atmosfera satelor și momente ale vieții rurale vor fi aduse de Asociația Agricultorilor Maghiari din județul Satu Mare, Asociația pentru Dezvoltare Rurală și Agricultură Partium și Asociația pentru Dezvoltare Rurală Sătmăreană, eveniment care a atras anul trecut mii de vizitatori, majoritatea familii cu copii mici.

Cea de-a treia ediție a evenimentului “Satul mic în Satu Mare” va oferi, la fel ca anul trecut, un program bogat atât pentru copii, cât și adulți. În Grădina Romei vor avea loc plimbări cu trăsura, o expoziție de animale de companie, dar va exista și posibilitatea de a încerca meșteșuguri tradiționale, astfel încât tinerii să își poată testa creativitatea. Evenimentul va fi însoțit de Târgul Produselor Sătmărene, care va oferi o selecție de articole din ceramică și lemn, haine croșetate, păpuși handmade, dar și alimente locale sănătoase, miere, siropuri, legume și fructe.

În ambele zile vor avea loc spectacole și concerte. Sâmbătă, cea de-a treia ediție a evenimentului își va deschide oficial porțile la ora 11.00. Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 14.00, iar de la ora 16.00 participanții vor putea asista la un spectacol susținut de dans popular coordonat de Kása Zsolt, în încheierea serii, de la ora 19.00, trupa The Phoenix din Satu Mare va urca pe scenă cu un super concert. Duminică, de la ora 15.00, dansatorii de muzică populară vor urca din nou pe scenă, de data aceasta elevii lui Szarvas Károly își vor arăta abilitățile de dans popular. Dansatorii vor fi urmați de Ansamblul Kolompos, de la ora 18.30. Evenimentul se va încheia la ora 20.00 cu un spectacol susținut de trupa Két Haver.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a Primăriei Municipiului Satu Mare, a Centrului Cultural “G. M. Zamfirescu”, a Fundației Communitas, Fondului Bethlen Gábor și Fondului Național de Cooperare – Nemzeti Együttműködési Alap.

4 comentarii

  1. Nae Răspunde

    Opinia mea este ca anuntul ar fi trebuit sa fie conceput si publicat, cel putin asa, mai de bun simt, intai in limba romana apoi in limba maghiara, chiar daca este organizat de maghiari, avand in vedere ca suntem cetateni romani si evenimentul va avea loc in Romania.

    • misi Răspunde

      Bravo. Stai jos 4. Numai atata stii sa comentezi. Altceva mai ai de adaugat? Dute la o fabrica unde interviul este in engleza sau germana, sa vad daca si acolo comentezi. Aia nu te deranjeaza? Cata rautatate aveti in voi, vezi, ca se transforma in cancer. Si asta nu e gluma!!!!

  2. Pop Vasile Răspunde

    N-am mai auzit de ” dansatori de muzică populară “.

  3. misi Răspunde

    Scuzati la mine ca io plod de bozgor prost beut mult si numa prostii vorbesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.