Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Satu Mare: 13 morți și 31 de răniți grav în accidente rutiere, în 2022. Principalele cauze

În perioada 1 ianuarie – 30 august 2022, la nivelul județului Satu Mare, au fost înregistrate 202 accidente, soldate cu decesul a 13 persoane și rănirea gravă a altor 31.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 58 mai multe accidente (+40,27%), cu 6 mai puține persoane decedate (-31,57%) și cu 8 mai multe persoane rănite grav (+34,78%) .

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost: neacordare prioritate vehicule (16,34%), fiind înregistrate 33 de accidente, soldate cu rănirea gravă a 8 persoane; viteza neadaptată la condițiile de drum (12,38%), fiind înregistrate 25 de accidente, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 2.

De asemenea, printer principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și conducerea sub influența alcoolului (10,40%), rezultând rănirea gravă  a 4 persoane, neasigurarea la schimbarea direcției de mers (7,92%), fiind înregistrate 16 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea gravă a altor 2 și rănirea gravă a altor 2, precum și traversarea neregulamentară a pietonilor (7,43%), fiind înregistrate 15 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea gravă a altor 3.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 54,45% din totalul accidentelor rutiere grave.

Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 38,46% din totalul deceselor, 16,34% reprezentând neacordarea de prioritate vehiculelor, 12,38% viteza neadaptată la condițiile de drum, 10,40% conducerea sub influența alcoolului și 7,92% neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

25 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ar fi interesant ca și informație dacă s-ar analiza cam câte mașini ale diasporenilor au fost antrenate în asemenea evenimente nefericite. Nu că aș avea ceva cu ei dar am așa o presimțire.

    • 😁 Răspunde

      Să le-o s.gi

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Inteligență tipică de cocălar prost. Îți transmit cu muuultă dragoste un morma mare de 💩💩💩! că văd că asta îți place.

        • Nyznaiu Răspunde

          Ba patratele ai uitat ca unguri sunt de vina?

          • 🤔🤔🤔

            Da măi! Dar ce uituc sunt azi!😨
            Atunci așa cu întârziere și cu scuzele de rigoare – ungurii sunt de vină!😱😲🥴🤪🤫

    • X Răspunde

      Cand va aud cu diaspora mi se face rau.
      Aia ca vin de vreo 2 ori pe an acasa si poate stau 3 luni din 12 , probabil nici atat, sigur ei fac mizerie si accidenta in curva asta de romanie.

      Asa simplu e sa aratam cu degetu. Parca Romania ii ceva putere mondiala, civilizata, totu e perfect, pana vin aia din diaspora acasa ca vai doamne vin niste oseni obositi si numa aia fac prostii

      • cucurigu Răspunde

        Numarul accidentelor grave pe perioada aceasta se tripleaza. Nu eu spun ci statisticile oficiale. La asta sa raspunzi mai bine daca le stii pe toate. Poate ne spui si cauza. Apoi cand au plecat iar scade pana de Craciun cand iar incepe showul. In mod interesant acum si la granita este liniste si curat. Adevarul crud este ca din diasporeni ricoseaza tot ce se face si se invata in vest. Majoritatea nu invata nimic, de fapt nu vor sa invete si abia asteapta sa ajunga acasa ca sa faca spectacol. Ca sa vezi minune mare nu mai sunt nici bataile alea de prin cluburi. Si prin cluburi numai osenii se bat, fie iti convine fie nu, asta este. De aia e relativ liniste ca nu orea e cine sa faca scandal. Iar prin sate la ei bate vantul.

        • X Răspunde

          Arata-mi statistica

          • cucurigu

            Cauta pe strada Cuza.

          • X

            Evident n-ai nici o statistica, numa mananci cacat. Bravo

          • cucurigu

            @X, si cum vrei sa ti seblrezinte aici o statistica? Tu habar nu ai cum arata, ce contine. Nu ti-am indicat adresa unde sa mergi? Sau ti-e rysine de ce vei afla? No hai jet!

          • X

            Pai tu de unde ai scos statistica asta ma desteptule ? Te-ai dus la politie si le-ai zis sa-ti dea un raport cu nr de accidente lunar ? Ca manci aici cacat pe internet sa faci pe desteptu. Jet sa-i zic la ma-ta aia ce te-o crescut asa prost. Da hai ca fac acuma statistica cu tine besinosule.

            Bazat pe numerele din anu trecut, lunile : Iulie 10,8% August 11,5% Septembrie 11% au fost lunile cu cele mai multe accidente.

            Asta inseamna ca restu lunilor din an au aproximativ 7.4%.

            Nu stiu cum stai tu cu matematica da nicidecum nu-i triplat. Si oricum ai mancat cacat cu Decembrie ca nici nu este mentionat.

            Accidente mai multe in perioada mentionata ? Da. De ce ? Pentru ca mai vin romani si turisti , asta inseamna ca is mai multi oameni in Romania, deci e normal ca creasca nr de accidente. Da se vede ca tu si statistica sunteti 2 linii paralele.

            https://playtech.ro/2021/accidentele-rutiere-din-romania-in-statistici-cat-de-periculos-a-fost-anul-pandemiei-pe-strada/

            Susa de informatii. Si poti sa te obosesti sa cauti anual raportu, niciodata nu-i triplat.

          • X

            Si inainte sa faci iar pe desteptu ca aia e statistica pe tara si nu pe satu mare.

            https://www.presasm.ro/top-satu-mare-printre-judetele-cu-cele-mai-sigure-sosele-din-tara-o-spune-statistica/

            Asa ca ciocu mic si joc de glezna

  2. 🤔🤔😲 Răspunde

    E aici unul @X care pare că se plictisește și se ceartă singur în oglindă. Te rugăm frumos nu te urca la volan!🙏🙏🙏🙏😱😱😲😲😲😮😪😩

    • X Răspunde

      Tie ce ti baiu ? Suferi de bagare in seama ?

      • 🤔🤔😲 Răspunde

        Eventual tu. Eu doar am constatat ceva.

        • X Răspunde

          Eu constat ca aparent esti cam prost.

          • 🤔🤔😲

            Prost ești tu, oșane. Eu nu te-am făcut de nici un fel. De unde ți se trage dreptul ca să le dai la oameni calificative pe nevăzute și pe necunoscute? Cine te crezi? Dacă vrei date du-te la poliție și cere. Sunt sigur că ce se poate ți se va da. Tu te cerți cu tine însuți dar de vină sunt toți mai puțin tu. Și mai zici că eu am probleme și nu tu??? Mă să fie !?!?

          • X

            Ba ciocoflendere .. cum ma-ta nu esti prost cand scrii numa prostii in comentarii ? Si de cand si pana cand nu am dreptul sa zic adevarul ? Adica ca esti prost. Ca daca erai destept nu scriai asemenea comentarii. Si nu-s osan zic numa asa ca aparent ma iei pe mine la rost de ce dau ‘calificative’ la oameni pe nevazute si necunoscute da faci la fel, atata ca esti prea prost te uiti la tine sa realizezi cat esti de prost. Du-te tu la politie si cere sa rada aia si cu curu de tine cand te aud ca in perioada aia se tripleaza accidentele ca vin aia din diaspora acasa.

          • 🤔🤔😲

            Puțin îmi pasă ce ești sau nu ești. Da prost ești că tot insiști. Du-te și te plimbă. Pentru restul nici sdtatistică nu-ți trebuie. Citește ziarul și poți face o medie grossso modo. În perioadă normală avem maximum un accident mai barosan pe zi în județ. Cum de vine diaspora avem trei pe zi. Mai mult ca sigur nu este din cauza lor. Noi suntem de vină.

          • X

            Du-te ca pe langa ca esti prost esti si cretin. Hai pa, o zi faina.

          • 🤔🤔😲

            Poți să …. Asta dacă îți dau voie. Cine s-a legat de celălat ia spune? Cine s-a legat de mama celuilalt, ia spune? Probabil maica Tereza, că tu nu!🤮😤🥴
            Probabil te crezi ceva politician în devenire că nici ce ai scris acum două minute nu mai recunoști???? Cine crezi că te bagă în seamă? Asta în afară de “dânsa” când vii cu furajul?

  3. Ha Răspunde

    Pai nu ziceati ca s-au retinut mii si mii de permise! De unde atata amar de accidente?! Sau poate si starea drumurilor contribuie nitel la statistica?

    • altu fără bmw Răspunde

      @Ha, ieri am așteptat nici 5 minute pe cineva în stația de autobuz vizavi de biserica ortodoxă din piața Boitor. Crede-mă dacă eram de la rutieră puteam lejer să rețin minim 10 permise pentru chestii flagrante. Vorbit la telefon, neacordare prioritate, schimbare bandă fără semnalizare, trecere pe roșu etc. În nici 5 minute au fost 10 cazuri! Sincer e o indisciplină în trafic că eu mă mir că sunt numai atâtea accidente și nu mai multe!

    • România reală Răspunde

      Sau poate că unii au mai multe permise, luate pe olx. Mai știi? Sau circulă și așa fără permis. Ce mai contează? În țara asta am învățat că practic orice se poate întâmpla.😱😱😱😨😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.