Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Schimbă PET-ul cu biletul: Gratis cu autobuzul la Satu Mare în schimbul a 5 deșeuri

Pe 16 septembrie, locuitorii din Satu Mare vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deșeurilor, alături de locuitorii din alte 64 de orașe din țară. Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țară – România Schimbă PET-ul cu biletul.

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din municipiul Satu Mare și din alte 64 de orașe din toate județele țării vor putea intra în posesia unor bilete de călătorie valabile pe mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Acțiunea se desfășoară la nivel național, pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

Primăria Municipiului Satu Mare este implicată în toate etapele de realizare ale campaniei și oferind susținere în organizare. De asemenea, societatea locală de transport public, Transurban Satu Mare susține campania și oferă 1.000 de bilete gratuite pentru această acțiune.

În municipiul Satu Mare, campania se desfășoară în parcările celor 2 magazine Kaufland din localitate situate pe: Str. Careiului nr. 9 și Str. Corvinilor nr. 3.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la oricare dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet pentru mijloacele de transport în comun.

Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi materiale.

Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și a Asociației Cutezătorii Munților, în calitate de parteneri ai acțiunii.

Totodată, campania face parte și din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.