Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Tot mai puțini sătmăreni merg la bibliotecă. Numărul cititorilor a scăzut dramatic

La Biblioteca Județeană Satu Mare au fost anul trecut doar 1599 de persoane care au cerut cel puțin o dată pe an o carte pentru lectură și că majoritatea, circa 60%, sunt elevi, iar 71% dintre aceștia sunt de sex feminin, informează Digi24.

Înainte de pandemie, numărul total al cititorilor la Satu Mare a fost de 3516 în 2018 și 3064 în 2019. Paula-Maria Horotan, director adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare confirmă “scăderea semnificativă a numărului de utilizatori” și invocă pandemia cu COVID-19 drept principal factor al al acestui fenomen.

Ea invocă de asemenea “scăderea interesului populației pentru lectura de pe suport tipărit“, dar și “influențele demografice” ca explicații pentru numărul tot mai mic al cititorilor la bibliotecă.

Sursa: Digi24

8 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Nu se poate! Ele nu sunt de vină! Căci dacă intri acolo (și am pățit asta) și nici după minute bune nu te bagă în seamă (asta la împrumut cărți vorbesc acum) că au de discutat/pletykăluit adică de Suliman et company, sau ce mai face vecinul/vecina! Post fain, nu te plouă ca la șantier. Îți poți face unghiile la serviciu, coafeza e aproape, faci cumpărături că toate sunt acolo. Nici cu mutatul nu vă agitați. Cât mai e AMR până la pensie????
    Noroc că mai este internet că găsești destul de multe acolo și nu te mai deranjezi degeaba până la dânsele. Oare au auzit și ele de internet?

  2. Beny Kira Răspunde

    Biblioteca trebe închisă și dusa în online.

  3. claudiu Răspunde

    Nu fiti rai,au familii de intretinut,au scutire de la medic,nu pot lucra 3 schimburi la zolnner sau drexy!

  4. Vulpea bi-polara Răspunde

    De scaunele alea rupte puse in mijlocul locurilor de parcare n-o zis nimic? Sau le rezerva special pt cititoarele eleve de liceu, de sex feminin?

  5. sheps Răspunde

    Și la fiecare client care intră să i se dea un sheps! Ce mama mă-sii!?!?😱

  6. Leo Răspunde

    V-ați adunat toți analfabeți să comentați,când ați citit ultima dată o carte???

    • România reală Răspunde

      Eu și acum citesc una. Dar tu?
      La mine nu trebuie să merg la bibliotecă pentru o carte. Am destule acasă. Deci tu Marele Alb ce citești?

  7. claudiu Răspunde

    Dreptul la cultura e ca dreptul la religie,ti se ofera,dar nu ti se baga pe gat cu forta…daca 10 abonati sunt ,si sunt precis mai multi,biblioteca trebuie sa fie deschisa pe acelasi principiu ca filarmonica e frecventata de foarte putini oameni dar e o insula de cultura intr un ocean de muzica comerciala si nonvalori! Respect pentru pasionatii de lectura si iubitorii de muzica clasica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.