Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

VIDEO. CSM Satu Mare preia numele CSM Olimpia. Anunțul făcut de Kereskényi Gábor

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare preia numele CSM Olimpia. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, joi, 22 septembrie, de primarul Kereskényi Gábor, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la stadionul Olimpia – Daniel Prodan.

CSM Satu Mare își schimbă denumirea. Echipa de fotbal preia numele Olimpia și se va numi, începând din acest acest competițional, CSM Olimpia Satu Mare, a anunțat primarului municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. Prin această schimbare se încearcă readucerea Olimpiei în prim plan, cu sprijinul autorităților locale.

Printre cei care susțin această nouă denumire se numără foști jucători ai Olimpiei Satu Mare, care au înaintat și o petiție către Consiliul Local Satu Mare.

,,Olimpia nu poate să renască fără sprijinul orașului. De la retragerea echipei din Liga 2, în 2017, fotbalul sătmărean a supraviețuit prin CSM Satu Mare. Suntem recunoscători celor care nu au lăsat fotbalul sătmărean să moară. (…) Renașterea Olimpiei trebuie să înceapă cu preluarea de către clubul orașului a numelui de Olimpia. Apoi, pas cu pas să mergem înainte”, se arată în petiția semnată de foști jucători ai Olimpiei Satu Mare.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, primarul Kereskenyi Gabor a declarat că acest demers este pentru comunitatea sătmăreană.

,,La inițiativa a 34 de glorii ale fotbalului sătmărean, Clubul Sportiv Municipal se va numi CSM Olimpia Satu Mare, dar garantez că sunt mult mai mulți susținători. Olimpia este a orașului, a sătmărenilor și a foștilor jucători, iar de acum înainte, clubul se va numi CSM Olimpia Satu Mare indiferent cine va fi primar, cine vor fi consilierii locali sau cine va fi la conducerea clubului. Acest demers nu este împotriva nimănui, este un demers pentru comunitatea sătmăreană. Sub acest nume vor concura toate secțiile CSM”, a declarat Kereskenyi Gabor.

De cealaltă parte, reprezentanții Club Sportiv Suporter Club Olimpia MCMXXI, echipa suporterilor, susțin că au exclusivitate pentru folosirea brandului ”Olimpia”. Aceștia au reacționat zilele trecute după ce la meciul CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare pe tricourile formației sătmărene a apărut scris, pe lângă CSM, și numele Olimpia.

,,Clubul nostru, Club Sportiv Suporter Club Olimpia MCMXXI, este titularul mărcilor „CS SC OLIMPIA MCMXXI SATU MARE” și „FOTBAL CLUB OLIMPIA SATU MARE 1921” și este singurul club sportiv care are exclusivitate pentru folosirea acestor branduri. Considerăm cele întâmplate drept o încălcare a dreptului exclusiv de folosință a mărcilor și am inițiat demersurile pentru protejarea mărcilor deținute de clubul nostru, așa cum o facem de fiecare dată când situația o impune”, au spus reprezentanții echipei suporterilor.

Kereskenyi Gabor le-a răspuns în cadrul conferinței de presă.

,,Noi nu vorbim de siglă sau brand, noi vorbim de denumire. Nimeni nu poate să rezerve în exclusivitate numele și sintagma Olimpia. Există Olimpia Brașov, Olimpia Căuaș, Olimpia Ljubljana. Noi vorbim de nume. Noi știm ce a fost Olimpia, dar pe mine ca primar mă interesează prezentul și viitorul și fiți convinși că acest proiect este unul de durată”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

El a mai spus că dacă se vrea performanță trebuie să existe colaborare: ,,Nu suntem niște giganți ai fotbalului. Nu suntem așa de mulți încât să tragem căruța în ‘nșpe mii de părți”.

Edilul-șef a mai spus că obiectul CSM Olimpia Satu Mare pentru acest sezon este accederea în play-off.

13 comentarii

  1. Raul Răspunde

    In lumea microbista, ceea ce a facut Primaria Satu Mare se numește o “echipa clona’. Aceste echipe-clone sunt dispretuite peste tot in lume.

  2. Meme Răspunde

    OLIMPIA TREBUIE SA FIE A SATMARENILOR A COMUNITATII NU LA ANALFABETI

  3. Ionel Pomian Răspunde

    Felicitări pentru inițiativă! Am tot respectul față de dl Laios Kaizer, am avut norocul să-l văd marcând multe goluri Olimpiei. I-am vazut pe Naom, Bigan, Helvei, Batori, Gabi Bot, Smarandache și alții. Erau alte vremuri dar trebuie fotbal de performanță în Satu Mare.
    Mult succes CSM Olimpia!

  4. CATRINEL RAT Răspunde

    RESPECT LAJOS KEIZER, ZOLI RITLI, FLORIN FABIAN!

  5. unu Răspunde

    pai acolo e presedinte muresan nu au reusit sa spele bani la baschet in 13 ani , acum hai la fotbal , dar cum vedem aduc iar toti jucatorii de unde pot , eu l as coopta pe renumitul karda care rade si azi cati bani a sifonat

  6. HAI CSM OLIMPIA Răspunde

    HAI OLIMPIA, HAI CSM, nu contează
    Contează să avem FOTBAL la nivel sătmărean
    Mai lăsați cu juniorii din Satu Mare, dacă nu sunt jucători buni, și nu ating un nivel, ducem de unde putem ca să avem rezultate și PUNCT!

  7. Satmarean 1 Răspunde

    Felicitari pt aceasta initiativa. Sper ca acum nu va incepe razboiul de gherila asemenea FCSB-Steaua CSU Craiova-FC Craiova ,si sa incepem sa ne disputam palmaresele ,sigla etc. De dorit ar fi sa se uneasca fortele nu sa se razboiasca intre ele.

  8. m Răspunde

    Mai căutați și un român printre inițiatori!Adăugați eventual și sigla Debreten!
    Va mai suportă românii mult?

    • RecorD Răspunde

      DIN NOU, MAFIA PARTIDELOR ÎNVINGE! Furati o marcă care nu e in posesia voastră d-le Kereskeny, ați introdus in acesc cerc al mafiei județene aproximativ aceeași oameni CORUPȚI care au FURAT absolut tot ce s-a putut de pe marca Olimpia si aici ma refer la jucatori care luau salarii pompate de la consiliu si ii împărțeau dupa intre ei! Excluzând-ul pe Fabian bineînțeles care e o surpriză prezența lui intr-un cerc atât de vicios! Toate gloriile fotbalului românesc iau bani sa danseze pe placul politicienilor si a oamenilor de afaceri, de asta se fură flagrant de la echipe cu nume precum Dinamo in prezent,Rapid in trecut, etc. CSM nu e Olimpia oameni buni, tot ce implică consilii județene si baroni locali precum Adrian Stef, Coica si multi alții are o mare posibilitate sa se termine cu faliment. Mai pe românește: astia o sa fure, da nu cât au furat ăilalți! CE E DE FACUT?!

  9. România reală Răspunde

    @Satmarean 1.
    1. După ce prin lupte seculare primăria a reușit să ducă la adâncimi nebănuite fotbalul sătmărean acum se erijează în salvatorul Olimpiei?
    2. Este cineva care deține sigla și palmaresul clubului Olimpia. Care am înșeles că se poate cumpăra. Primăria s-a înțeles cu ei? Că dacă nu fii sigur că va fi la fel ca în celelalte două cazuri menționate mai sus! Pentru că s-a oferit și primăriei această variantă mai demult dar dumnealor au zis nu mersi. Au zis că ei defilează pe proiectul CSM și că CSM nu este Olimpia! Ce să mai înțeleagă omul de aici?

    • Righter Răspunde

      CS SC Olimpia MCMXXI si CSM Olimpia sunt 2 chestii diferite…
      Asa cum exista mai multe cluburi de fotbal care au in nume : Munchen…

      • România reală Răspunde

        Deci încă odată repet asta pentru tine!
        La momentul respectiv primăria a zis că nu îi interesează acest aspect mai ales asta din cauza datoriilor istorice acumulate de pe vremea lui Boudi și Govor. Că erau acolo niște datorii foarte mari! Iar acum stai și te minunezi că primul nume pe listă este Boudi! Sau miroase a bani de la buget????? Pentru un primar cu diplomă de jurist chiar dacă de Debrecen nu cred că trebuie explicat ce implică această afirmație. Asta teoretic.
        Și da, sunt două identități absolut diferite, intenționat diferite! Dacă vine cineva și le amestecă acuma va ieși o ciorbă de toată groaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.