Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

7 moduri creative pentru folosirea uleiurilor esentiale

Puterea parfumului de a declanșa emoții și amintiri este nemărginită. Doar câteva picături de ulei esențial te pot purta înapoi în timp, mai aproape de amintirile tale preferate. Această proprietate a mirosului este atât de puternică încât chiar și un vag miros de vanilie sau iasomie te poate aduce înapoi la o amintire plăcută sau îți poate evoca o imagine vizuală puternică în minte.

Folosirea uleiurilor esentiale precede simpla călătorie olfactivă. Sunt atât de multe moduri în care te poți bucura de gama de uleiuri esentiale cu arome fructate sau din plante. A venit momentul să pășești în minunata lume a aromaterapiei, dar și să descoperi câteva alte moduri în care poți folosi uleiurile esențiale acasă!

Alături de partenerii noștri de la Oriflame.ro, te invităm să faci cunoștință cu câteva dintre cele mai interesante modalități în care poți folosi un ulei esențial și cum te mai poți bucura de aromele uleiurilor esențiale din gama Mind & Mood.

Dacă credeai că anumite uleiuri sunt destinate exclusiv aromaterapiei, ne-am propus să îți demonstrăm astăzi cum poți extinde utilizarea aromelor tale preferate. Rămâi în continuare alături de noi și vei descoperi 10 modalități creative, dar și extrem de parfumate pentru folosirea uleiurilor esentiale.

1. Folosirea uleiurilor esentiale pentru împrospătarea locuinței

Știai că doar câteva picaturi de ulei esențial pot împrospăta imediat aerul din casa ta? Folosirea uleiurilor esentiale pentru beneficiile lor olfactive nu ar trebui să îți fie străine. Aromele concentrate de citrice sau lemn de santal pot crea o atmosferă inedită în locuința ta.

Mulțumită gamei extinse de uleiuri esențiale din portofoliul Oriflame.ro, poți încerca notele aromatice și parfumul preferat de grapefruit, lemn de cedru sau lavandă fie cu ajutorul unui difuzor special de arome ori prin distribuirea aromei cu ajutorul unui spray de cameră.

De asemenea, anumite uleiuri esențiale au proprietăți antimicrobiene și dincolo de mirosul plăcut pe care îl lasă în urmă, te pot scăpa inclusiv de bacterii și microbi, dacă alegi să folosești un difuzor pentru umidificarea aerului.

Spre exemplu, utilizarea unui ulei de bergamotă va curăța pe de-o parte aerul prin proprietățile sale antimicrobiene, dar va reuși totodată să contureze și o atmosferă plăcută, care să îți energizeze starea de spirit.

2. Poți utiliza uleiurile esențiale pentru detensionare musculară

Pentru folosirea uleiurilor esențiale în siguranță, asigură-te că nu permiți aromei să intre în contact direct cu pielea. Uleiurile esențiale sunt foarte intense și pot irita dermul dacă nu sunt folosite corect. Desigur, există pe piață și unele formule de uleiuri potrivite pentru uzul topic, însă acestea nu sunt atât de concentrate din punct de vedere terapeutic.

În schimb, uleiurile esențiale din gama Mind & Mood sunt produse cu intens efect terapeutic, care asigură dincolo de un miros îmbietor și beneficii pentru sănătate și relaxare. Prin urmare, atunci când vrei să la folosești pe piele, pentru aplicarea și folosirea uleiurilor esentiale, este recomandat să amesteci între 3 și 5 picături de ulei cu o cremă sau loțiune de corp neparfumată într-o cantitate generoasă și abia apoi să masezi zona musculară tensionată.

3. Uleiul esențial are puternice proprietăți antistres

Aromaterapia poate fi un remediu natural pentru ameliorarea stresului. Această practică străveche te ajută la reducerea anxietății și a stărilor de neliniște, lăsându-ți corpul și mintea să se angajeze într-o stare generală de calm. O aromă potrivită îți va reda starea de bine numaidecât. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de ulei esențial de lavandă în 10 ml de apă și să pornești difuzorul tău de arome.

Prin inhalarea parfumului aromat, care este extras direct din planta de lavandă, vei promova bunăstarea și echilibrul mental. Simțul olfactiv este conectat în mod direct cu partea creierului responsabilă de reglarea emoțiilor. Tocmai din acest motiv, parfumul unui ulei esențial poate declanșa amintiri și provoca sentimente pozitive.

4. Folosirea uleiurilor esentiale pentru un masaj relaxant

Când vine vorba de relaxare, există câteva lucruri la care ne gândim cu toții: o zi la spa, o baie fierbinte, a sta în pat minute în șir după ce te-ai trezit și, bineînțeles, masajul relaxant. În cazul în care chiar în acest moment încerci să îți dai seama de ce îți simți gâtul încleștat și umerii grei, înseamnă că este timpul pentru un masaj cu uleiul sau uleiurile esențiale preferate.

Înainte de a începe propriu-zis sesiunea de masaj, aplică aroma pe care urmează să o folosești în timpul masajului și pe prosop. În acest fel, vei crea o mică oază de relaxare chiar înainte de a începe detensionarea musculară. Fiindcă gama de uleiuri esentiale Mind & Mood este extrem de concentrată, vei avea nevoie doar de o picătură pentru a transfera aroma concentrată a uleiului pe suprafața prosopului.

5. Poti folosi uleiuri esențiale și pentru împrospătarea rufelor

Pentru haine curate, moi și mai proaspete ca niciodată recomandăm folosirea uleiurilor esentiale și pentru spălarea, dar și uscarea rufelor. Spre exemplu, înainte de începe procesul de spălare, amestecați câteva picături de ulei esential (de lavandă sau lemn de santal) în apă și apoi turnați compoziția rezultată în recipientul destinat detergentului.

Pentru un plus de prospețime, se recomandă folosirea uleiurilor esentiale și pentru uscarea rufelor, deoarece anumite arome de ulei au proprietăți anti-microbiene. Într-un recipient cu apă și câteva picături de ulei de lavandă înmoaie o cârpă moale și asigură-te că ai stors-o bine.

Apoi adaugă cârpa în cuva uscătorului de rufe și pornește programul de uscare. La final, vei vedea că hainele tale vor abunda într-un miros plăcut, dar se vor simți și mult mai moi la atingere.

6. Utilizează uleiurile esențiale pentru un ambient parfumat în mașină

În funcție de aroma pe care o preferi, parfumul emanat de uleiurile esențiale poate fi extrem de subtil sau, dimpotrivă, cât se poate de puternic și evident. Poți recurge la aroma ta preferată pentru folosirea uleiurilor esentiale pe post de odorizant pentru mașină.

După o zi lungă și obositoare poți încerca uleiul de lavandă pentru a ameliora tensiunea acumulată pe parcursul zilei sau o combinație inedită între piperul roz și grapefruit pentru a-ți stimula energia și starea de spirit în drum spre birou.

7. Uleiurile esențiale pot fi utilizate și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute

Dacă fumezi sau locuiești cu o persoană care are acest obicei, află că avem o veste îmbucurătoare pentru tine! Poți elimina mirosurile neplăcute din locuința cu ajutorul unui difuzor de uleiuri esențiale. Indiferent de aroma pe care o alegi, uleiul elimina cu ușurință mirosul de fum de țigară cu doar câteva picături.

Dacă nu ai un difuzor de aromă, poți intra chiar acum pe Oriflame.ro să îți alegi unul. De altfel, mai poți folosi un recipient de pulverizare în care să adaugi apă și câteva picături de ulei esențial pentru a pulveriza zona în care simți că este nevoie de o împrospătare. Începe să te relaxezi chiar la tine acasă! Deschide-ți cont Oriflame și dă startul rutinei tale de îngrijire, relaxare și aromaterapie cu uleiurile esentiale din gama Mind & Mood.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.