Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Astronomii anunță eclipsă spectaculoasă la Satu Mare. În 2075

Astronomii anunță eclipsă spectaculoasă la Satu Mare. Evenimentul va avea loc în vara anului 2075.

Eclipsa din 13 iulie 2075 este una parţială foarte mare pentru că la graniţa nord-vestică a ţării, în judeţul Satu Mare, pata de umbră (limita sudică) va pătrunde pe teritoriul României pe câţiva kilometri, iar acolo eclipsa va fi inelară, informează observatornews.ro.

Potrivit astro-info.ro, în secolul 21, de pe teritoriul României, sunt vizibile 40 de eclipse de Soare, ceea ce înseamnă in medie o eclipsa la 2,5 ani.

O eclipsă parțială de Soare, vizibilă și din România, va avea loc în data de 25 octombrie 2022. Acoperirea Soarelui va fi destul de mare, de 38%. La București, eclipsa începe la ora 12.26 și se va termina la ora 14.49.

Alte eclipse speciale:

– Eclipsa totala de Soare din 3 septembrie 2081 este vizibila din sud-vestul si sudul Romaniei, in Sighet fiind doar parţială;

– Eclipsa din 7 februarie 2092 este vizibilă ca eclipsă parţială doar în vestul ţării (judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin), chiar la apusul Soarelui;

– Eclipsa din 23 iulie 2093 este inelară pentru nordul şi estul României.

5 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Ce mai informație utilă! Acum mai rămâne să exersăm respirația continuă până atunci ca să apucăm să vedem ceva! Că în 1999 nu am văzut mare lucru că era cerul înnorat! Ce prostie de articol și ăsta!

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ungurii sunt de vină.

  3. Ion Ilici Răspunde

    Articolul e facut pentru Iliescu, supranumit si supravietuitorul. Ca altcineva nu va mai apuca sa o vada, inafara de el.

  4. MaciLaci Răspunde

    Nagyon várom.

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Acum mai urmează să anunțați o eclipsă în anul 5897 ??? Numai întreb.😱😲😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.