Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Au plătit 250 de euro şi primesc închisoare cu suspendare. Noi condamnări în cazul Petea

Mai mulţi sătmăreni care au plătit 250 de euro pentru a obţine certificate de vaccinare fără a primi vaccinul în cazul Petea au fost condamnaţi în cursul săptămânii trecute. Cel puţin 5 sătmăreni au recunoscut în faţa judecătorilor şi a procurorilor cum s-a desfăşurat totul şi au primit câte 2 ani de închisoare cu suspendate.

În 2021, în Vama Petea au avut loc percheziţii pentru “vaccinare la chiuveta” . Acolo ar fi fost eliberate, ilegal, certificate de vaccinare pentru peste 3.500 de oameni. Acum pe zi ce trece apar tot mai multe persoane implicate în acest dosar.

În data de 16.09.2022 după ce au avut loc perchezițiile la Vama Petea au fost găsite 3.500 de certificate false.  Procurorii au găsit o adevărată avere în casele suspecților, la percheziții au fost găsite peste 140 de mii de euro, bani obținuți prin falsificarea adeverințelor de vaccinare. Tariful era între 250 și 300 de euro.

În casa unuia dintre făptași, polițiștii au găsit o agendă cu coperți din carton de culoare albastru având inscripția „CORTEVA  agrisciente 2020” având un număr de 67 de file și suma de 5715 euro.

Deocamdată sunt zeci de condamnaţi dar numărul lor va creşte pe măsură ce ancheta avansează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.