Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Cum să vă păstrați și îngrijiți parfumul ca un maestru parfumier

Parfumul are puterea de a ne introduce cu mult înainte de a fi rostite cuvintele. Dar câți dintre noi se gândesc la durata de valabilitate a parfumului nostru sau la modul în care îl îngrijim? Rămâneți alături de noi pentru a vă împărtăși sfaturi esențiale, astfel încât să vă puteți îngriji parfumul Dior Sauvage cu toate cunoștințele unui maestru parfumier și să știți cum să identificați semnele atunci când este timpul să vă actualizați colecția de parfumuri.

CULOAREA

Un bun indicator al faptului că parfumul dvs. ajunge la expirare este schimbarea culorii. În cazul în care culoarea s-a întunecat în timp sau a devenit mai mult sau mai puțin opacă, este un semn că parfumul dvs. Dior Sauvage se află la sfârșitul duratei de viață pentru a fi purtat. Dacă parfumul dvs. a stat o perioadă îndelungată și miroase diferit atunci când îl aplicați, este un alt semn că este probabil timpul să schimbați sticla.

NOTE DE PARFUM

Parfumurile cu note mai grele tind să dureze cel mai mult timp în comparație cu parfumurile moi și suave. Ingredientele naturale, cum ar fi esențele florale sau notele de citrice, sunt mai susceptibile să se stingă mai devreme decât parfumurile mai moscate.

DEPOZITARE

Lumina directă a soarelui este unul dintre principalele motive pentru care parfumurile Dior Sauvage expiră mai repede decât ar trebui. Căldura poate descompune structura chimică a parfumului, făcându-l să-și piardă puterea și potența.

Depozitarea flacoanelor într-un loc răcoros este cea mai bună modalitate de a crește durata de valabilitate. De asemenea, este important să vă păstrați parfumurile departe de spațiile cu fluctuații de temperatură. Așadar, deși baia poate părea locul ideal, orice parfumier de valoare vă va spune că nu este o idee bună!

INGREDIENTE

Unele uleiuri de parfum conțin grăsimi, cum ar fi uleiul vegetal, care se pot deteriora mai repede. În comparație, uleiurile esențiale pot avea o durată de viață mult mai lungă. Dacă parfumul tău începe să miroasă puțin a oțet, probabil că se datorează faptului că ingredientele s-au stins.

CONȚINUTUL DE ALCOOL

Alcoolul din parfumuri se poate evapora în timp, ceea ce duce la un dezechilibru al concentrației de uleiuri esențiale. De asemenea, parfumurile cu o concentrație mai mare de alcool pot scădea în cantitate din cauza evaporării.

OXIDAREA

Odată ce o sticlă de parfum Dior Sauvage a fost deschisă, aceasta este adesea expusă la oxigen care, în timp, va modifica compoziția substanțelor chimice. Veți observa dacă parfumul ia o turnură spre partea mai acrișoară, picantă. Oxidarea poate crește în cazul notelor de vârf citrice sau verzi, în timp ce notele lemnoase sau muscate tind să se oxideze într-un ritm mult mai lent.

Nu uitați, păstrați-vă parfumul la o temperatură rece și stabilă. Expirarea oricărui produs este inevitabilă, dar alegerea parfumului va influența în mod semnificativ durata de viață a acestuia, iar acum știți la ce să fiți atent la un parfum/

Cele mai simple și practice sfaturi sunt să păstrați parfumul într-un loc întunecat, răcoros și uscat. Această metodă protejează parfumul de cei trei agresori principali ai săi: căldura, lumina și umiditatea. Un pervaz însorit sau un dulap sau un raft în apropierea unui calorifer vor degrada parfumul mai repede decât dacă îl depozitați într-o zonă întunecată și răcoroasă. De asemenea, pentru a crește longevitatea parfumului, cel mai bine este să îl astupați după fiecare utilizare pentru a minimiza expunerea la oxigen.

Cel mai prost loc pentru păstrarea unui parfum este, de fapt, baia, chiar dacă este oarecum logic, deoarece este locul în care majoritatea oamenilor se pregătesc pentru ziua lor. Din cauza schimbărilor de temperatură (în timpul dușului, de exemplu) și a umidității ridicate, este practic un cimitir pentru parfumuri.

În cele din urmă, experții recomandă frigiderul pentru depozitarea parfumurilor. De ce? Pentru că frigiderul menține o temperatură stabilă – și ține parfumul departe de lumină și căldură – este cea mai bună modalitate de a evita oxidarea sau degradarea chimică. În locuri deosebit de umede sau calde, uleiurile și esențele naturale din parfumul dumneavoastră pot începe să se coaguleze pe măsură ce se descompun. Dacă alcoolul și apa din interior se evaporă, veți rămâne cu un sediment siropos în interior (ceea ce cu siguranță nu vă doriți).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.