Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO. Aneta & Ramzi Hraga – Love story pe holurile facultății

Aneta și Ramzi Hraga, împreună cu fetița lor, sunt o familie fericită care trăiește în Bodensee, „unde alții își fac concediul”. Amândoi sunt medici: Aneta este rezidentă pe medicină de interne, iar Ramzi a ales radiologia. Au absolvit amândoi Facultatea de Medicină din Arad, Aneta în 2017 și Ramzi în 2018, secția franceză. În 2016 au aplicat pentru o bursă ERASMUS+, și au ajuns în Germania, în practică la o clinică de dializă. De acolo până la decizia de a face cea mai mare schimbare din viața lor a fost doar o chestiune de timp.

Love story-ul lor a început pe holurile din campus, unde s-au cunoscut: „Povestea noastră a început prin anul 2015. Relația a evoluat destul de rapid, după câteva luni ne și mutaserăm împreună. Am știut amândoi ce vrem, având un drum comun. Deși avem caractere total diferite, reușeam ne completăm reciproc. Ne-am căsătorit civil a doua zi după ceremonia de absolvire a lui Ramzi. După câteva luni am luat drumul Germaniei, unde suntem și în acest moment, în trei.”. La nunta lor, în iulie 2019, și-au adunat cei mai buni prieteni, cei mai apropiați profesori și cei mai dragi colegi, unde au pus punct definitiv vieții de student și s-au îmbarcat pentru călătoria vieții lor.

Cele mai frumoase amintiri din studenție?

Aneta: „Deși poate suna ciudat, cele mai frumoase amintiri le am de prin sesiuni, când ne adunam împreună cu grupa și făceam nopți albe învățând, sau când așteptam pe hol să-mi vina rândul la examen. Și evident, sentimentul de bucurie atunci când ieșeam cu examenul luat.”

Ramzi: „Pentru mine a fost diferența de cultură. Faptul că am fost departe de casă m-a ajutat să devin independent. A fost o provocare sa învăț o nouă limbă”. (Ramzi este din Maroc, și a învățat limba română aproape la perfecție, în studenție. După absolvire și mutarea în Germania a trebuit să învețe și germana, pentru a putea profesa.)

Cel mai fain/sever/interesant prof, de la care ați rămas cu ceva până în zilele noastre?

Aneta: „Sincer am avut mai mulți profesori pe care i-am apreciat pe perioada studenției și de la care am învățat foarte mult despre cum să evoluăm și să înțelegem pacientul, să fim niște clinicieni buni. Cele mai interesante și interactive cursuri au fost cele ale lui dl. Dr. Baschir Sorin și dl. Dr. Megieșan Adrian. Stagiile la care mergeam cu drag erau ale drei. Dr. Popețiu Romana, dnei. Dr. Dumitra Simona si drei. Dr. Gligor Ramona.”

Ramzi: „Și eu am avut mai mulți profesori de la care am învățat foarte mult. Aceștia au fost dl. Dr. Toth Csongor, dna. Dr. Pilat Luminița și dna. Dr. Ciurea Rujița (care ne trata ca pe copiii ei).”

Mesajul pe care l-au transmis studenților este plin de înțelepciune: „Nu este ușor drumul ce l-ați ales, dar atâta timp cât iubiți ceea ce faceți, merită tot efortul.”

Aneta și Ramzi Hraga sunt ALUMNI U.V.V.G. cu care ne mândrim din mai multe motive. Ei sunt vocea noastră oriunde vor ajunge în viață, pentru că și-au început călătoria în familia U.V.V.G.. Sunt exemplul viu că diferențele de cultură, limbă și educație, nu pot sta în calea iubirii. Ei, și mulți alți studenți, ne demonstrează că ceea ce contează, în viață, este umanitatea, profesionalismul și acceptarea diferențelor dintre oameni.

6 comentarii

  1. Povestea deceniului Răspunde

    Si cui ii pasa ? Chiar nu mai aveti ce scrie ? Sau nu stiti cum sa mai faceti reclama la Goldis ?

  2. TS Răspunde

    Serios? Bodensee? Mai verificati si voi…traiesc cumva sub apa?

  3. ... Răspunde

    Adică prezentați încă un caz cu doi medici formați în România și care au plecat de fapt practic definitiv afară???? Și noi să aplaudăm???? Voi când scrieți un articol obișnuiți câteodată să mai și gândiți????

    • Bogu Răspunde

      Este o poveste de viata berbecule. Tu vrei “stiri” cu accidente, politica si alte rebuturi.

      • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

        Asta ti se pare o stire demn de postat baiete ? Jurnalismu a murit demult. Cui plm ii pasa de 2 persoane care vezi doamne s-au indragostit la faculta si au plecat in strainatate. Wow , senzational, mirific, extraordinar. Ar trebui articole despre coruptie, cum se dau contracte cu dedicatie, cum spala baietii bani, investigatii cum se toaca banii publici si ajung in buzunare la cine trebe , cum se pun sefi in functie bazat pe pile etc. Da ai cu cine ? N-ai ..

        • ... Răspunde

          Foarte corect ce ai zis. Când au fost alegerile în 2020 am încercat să urmăresc așa-zisa dezbatere a candidaților. Ce a performat jurnalistul de la portarseme a fost de-a dreptul execrabil. Poziție de ghiocel și să nu cumva să deranjeze cu ceva întrebare catindatul cu pricina! Așa că probabil s-a trezit careva de acolo că au o problemă cu umplutul paginii. Așaș că au scos ceva de la naftalină. Chiar așa de jos ați coborât ștacheta???
          Iar pentru @Bogu, prostul satului. Berbec ești tu! Sunt destule lucruri despre care s-ar putea scrie. Să sau un xeemplu? Ce se întâmplă la Cubic. Ce se întâmplă la stația intermodală de bus. Bani băgați aiurea, nici nu e predat, nici nu e folosit. Asta cum se poate face???? Și din bani UE! Ți se pare în regulă? Dar ca să vezi probabil nu au voie să scrie despre. Așa jurnalism al lui pește prăjit se practică la noi! De pe vremea lui Anderco erau ziariști pe statul de plată și lunar țopăiau în fața biroului lui știi-tu-cine. Apoi să nu crezi că s-a schimbat ceva de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.