Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Sudanezilor nu le place lucrul în România. Prinşi în timp ce fug în Ungaria

Sudanezilor nu le place lucrul în România. Mai multe grupuri de cetăţeni din Sudan, cu vize de angajare în România, au fost prinşi în ultima perioadă pe frontiera dintre România şi Ungaria. Ei au venit în România pentru muncă, dar ulterior vor să ajungă în alte state europene.

Sâmbătă, 22 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, la ora 11.55, polițiștii de frontieră au depistat, în localitatea Oar, județul Satu Mare, la 500 de metri de frontiera de stat, doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cele două persoane au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări, unde în urma verificărilor s-a stabilit faptul sunt cetățeni sudanezi, în vârstă de 26, respectiv 32 de ani. Aceștia sunt posesori de pașapoarte eliberate de către autoritățile din Sudan în care sunt aplicate vize de angajare emise de România. Împreună au încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenția de a ajunge în Franța. Cei doi cetățeni sudanezi au solicitat azil în România, drept urmare au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil Maramureș.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Astfel de grupuri sunt depistate frecvent de către poliţiştii de frontieră.

4 comentarii

  1. Lucifer Răspunde

    Păcat, sunt oameni care vroiau să facă ceva bani cinstiți, pentru familiile lor și astfel statul mai rău face, decât să ajute. Asta este.
    Se vede și după cum arată. Nu au ei treabă, nasol rău.

    • Be Răspunde

      Mă da sigur ești pe ceea ce spui. La multi conationali nu le place să lucreze in Romanica, d-apoi la ăștia care visează la Germănică la ajutoare. Și așa e de 1000 ori mai bine decât în Mogadishu. Au șanse mai mari să prindă vârsta 35-40 ani

  2. Gigi Răspunde

    La a 2500 lei ce plm sa lucreze in Romania,să își bată joc patronii de ei și să profite…

  3. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Vor la ungaria pentru reintregirea familiei. Rudele lor au migrat acolo in urma cu secole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.