Ultima actualizare: azi, 17:16

Locale

FOTO/VIDEO. Atmosfera celui de-al Doilea Război Mondial, redată la Satu Mare

Atmosfera celui de-al Doilea Război Mondial, redată la Satu Mare. Tinerii sătmăreni, și nu numai, sunt invitați să participe, în perioada 20-21 octombrie, la un eveniment inedit cu ocazia aniversarii eliberării Ardealului de sub ocupația străină la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul evenimentului sunt prezentate două ateliere, unul în care sătmărenii pot afla informații despre Poşta Militară a Armatei Române, și unul de prezentare a armamentului folosit în aceea perioadă. Atelierul este îndrumat de cadrele militare de la UM 01653. Tot în cadrul acestui eveniment, este prezentată o expoziție interactivă, unde sunt expuse replici de arme, echipamente, uniforme militare, documente și fotografii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Expoziția și reconstituirile istorice sunt organizate de Muzeul Județean Satu Mare în colaborare cu Asociația „TRANSYLVANIAN DIGGERS” și cu sprijinul Batalionul 52 Geniu „Tisa” Satu Mare.

Grupul de reconstituire istorică (reenactment) din cadrul Asociației „TRANSYLVANIAN DIGGERS”, are ca obiectiv principal reconstituirea istorică a uniformelor şi echipamentelor militare aparținând armatelor combatante în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu accent pe Armata Româna şi pe frontul de est.

” Nu pot decât să mă bucur de fiecare acțiune, mai ales când sunt implicați și tineri. De a mai răsfoi unic cartea istoriei, de a vedea unic și in mod direct ceea ce ați reușit să aduceți la viața, prin câteva obiecte, câteva ajutoare vii. ” a declarat comandantul batalionului, locotenent colonel Păcurar Marius.

Evenimentul este deschis publicului în cele doua zile, 20-21 octombrie, în intervalul orar 9.00-14.00, la Atelierul Memorial „Aurel Popp” din municipiul Satu Mare pe strada Aurel Popp, nr. 13.

 

Un comentariu

  1. Dobi Răspunde

    Viitorii recruti pentru a fi trimisi lui zelenschi dupa ce ramane fara ucraineni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.