Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Încep lucrările de modernizare a Centrului Vechi: ,,Piața Libertății va deveni un centru de relaxare”

Proiectul de modernizare a Centrului Vechi, finanțat din fonduri europene cu o valoare de 23.000.000 lei are ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2023 și se va desfășura etapizat, a anunțat conducerea Primăriei Satu Mare.

Lucrările vor începe în zona parcului, urmând ca lucrările pe tronsoanele din jurul parcului să înceapă din martie 2023. În zona parcului, suprafața de spații verzi se va mări cu o treime, iar în funcție de evoluția lucrărilor în jurul parcului, executantul și-a asumat responsabilitatea de a veni în sprijinul agenților economici pentru a efectua etapizat lucrările, astfel încât afacerile lor să nu fie foarte afectate de restricțiile ce trebuie luate pe amplasamentul șantierului în lucru.

Vor fi înlocuite rețelele electrice vechi, se vor monta stâlpi de iluminat LED, se vor reface fântânile, după care se va trece la refacerea aleilor și a trotuarelor. Piața Libertății va deveni astfel un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spații verzi.

6 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    Numai întreb încet și în șoaptă. Așa ca și Cubicul? Că atunci e clar. Nu pot spune una bucată proiect propriu al primăriei care a fost implementat cum trebuie. Subliniez proiect propiu al primăriei. Dar ca să vezi procesele verbale de recepție sunt semnate! Cui folosește un Cubic reabilitat prost și nefolositor sau o stație de autobuz care stă nefolosit și care ar trebui să lege traficul interurban cu cel intraurban? Important este doar să se cheltuiască banii???? Numai întreb….

  2. Szandokan Răspunde

    Clădirile, balcoanele, tencuielile stau sa pice sau chiar cad zilnic și noi vorbim cu nonșalantă de machete stupide. Centrul trebuia închis cu ani in urma așa cum sa promis, urbea trebuia sa arate demult ca o adevarata urbe și in schimb ce am primit???
    Machete, promisiuni, articole nule, proxeneți, țigani ce vând flori, curve si droguri, un idiot de patron de hotel de rahat Dana, balcon sprijinit de o firma de construcții ca vai de lume, interlopi in plin centru si mahări țigani ce-și duc traiul nestingherit atât pe horea 2 cât si pe horea 6, atât pe Corso cât si pe bancile din parcul comunist central.
    Și-i știe orisicine că-s in văzul lumii pe scările deteriorate ale casei de moda, jalnica si dansa, cât si in zona ceasului electric.
    Ce parc avem noi nevoie?
    Primordial avem nevoie de siguranța, de liniște, de adio mafie tigănească in centrul urbei, de curățenie si liniște celor care ar dori sa se bucure de orașul vechi si din păcate infect.
    Sa va fie Rușine.

  3. bigbrother Răspunde

    Dacă “reabilităm” parcul și aleile și nu ne atingem de clădirile astea care arată vai de mama lor îmi explică cineva ce am făcut de fapt? Sau se va promova turismul de catastrofă la modă și la noi??? Ce să facă omul în parc dacă clădirile din centrul vechi stau să cadă pe capul trecătorului???

  4. Cetățean Răspunde

    Eu sunt curios cât se va ține de proiect, legat de închiderea circulației în zonă!
    De zeci de ani s-au făcut proiecte și în toate era fără circulația mașinilor, în ciuda faptului că nici în vremea de azi nu a fost așa să fie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.