Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Locuitorii din Sătmărel pierd, în prima fază, procesul pentru îndepărtatea parapeţilor

Locuitorii din Sătmărel şi Balta Blondă au pierdut, în prima fază, primul proces pe care l-au intentat autorităţilor după blocarea drumului vechi spre oraş pe la calea ferată, potrivit sentinţei obţinută de către reporterii PortalSM.

Ei au solicitat, prin ordonanţă preşedinţială, Judecătoriei Satu Mare demontarea de urgenţă a parapeţilor, până la soluţionarea dosarului pe fond, arătând că le sunt îngrădite anumite drepturi şi că trebuie să efectueze ocol pentru a ajuns la locuinţe.

Câteva zeci de locuitori din Sătmărel au dat în judecată Compania Naţională de Investiţii, Primăria Satu Mare şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

După deliberare, judecătorii au stabilit că Primăria Satu Mare şi Compania Naţională de Investiţii nu au nicio calitate procesuală, şi a respins ca neîntemeiată solicitarea lor de a obliga CNAIR-ul să elimine de urgenţă parapeţii.

Sentinţa a fost dată vineri, 28 octombrie, şi poate fi atacată în termen de cinci zile.

Pe fond mai există un proces prin care locuitorii din Sătmărel solicită deblocrea drumului, însă cel mai probabil acesta va dura ani de zile.

Amintim că trecerea peste calea ferată a fost blocată cu betoane exact în ziua în care a avut loc inaugurarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare, lucru care a dus la proteste.

12 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    M-aș fi mirat dacă se întâmpla altfel! Cum își închipuia cineva că cetățeanul onest și cu dreptatea de partea lui poate să câștige în instanță împotriva specialilor incompetenți? Când a fost vorba de lățirea bulevardului Goga cetățenii au pierdut procesul pentru că în logica judecătorului prin lățirea drumului până în pervazul caselor ei nu sunt afectați de lucrare, nici ei și nici casele lor!

    • cazma Răspunde

      Dacă ar fi după tine as da in judecata primaria sa mute râul Somes mai spre ucraina ca imi blochează accesul nu pot ajunge acasă decât pe pod

      • urbanism Răspunde

        Vorbești tâmpenii. Ce a făcut primăria cu ei în cazul unei administrații care se respectă pur și simplu nu se face. Lipsă de comunicare, batjocură, incompetență, delăsare. Tot ce vrei. Aaa, și la sfârșit pumnul în gură.
        PS. Dacă vrei să știi cea mai mare tâmpenie a fost că s-a extins foarte mult orașul după inundații la sud de Someș. Puteam fain frumos să extindem orașul spre nord, spre pădurea Noroieni. Oricum pământul de acolo nu e bun nici pentru o pășune mai de Doamne ajută. Și atunci traversa Someșul care pleca din oraș sau venea în oraș și nu exista tranzitul ăsta zilnic. În acest caz podurile existente erau arhisuficiente. Rumegă dițelule. Dar la noi nu ai cui să spui. Noi excelăm în prostii. Rar mai vezi așa conducere slabă și fără viziune urbanistică ca la noi. Când a venit Ceaușescu și a văzut spațiile intre blocuri în Micro 16a zis că e prea mult loc și ia să le umplem cu alte blocuri! Dar reține! Am fost singura localitate din țară care am făcut cum a spus toarășul. Mai puțin cele 7 minuni din Caracal! Cam asta e nivelul nostru și ne mai mirăm că ne pleacă oamenii din oraș. Păi de ce să stea? Nu suntem în stare să reparaăm în 10 ani podul Decebal dar facem mall în mijlocul orașului apoi înjurăm că e blocată circulația! Sau în loc să obligăm pe ăla cu Jyskul de la finanțe să facă o parcare mare acolo (era perfect amplasat) lăsăm să facă ce vrea!

        • Bratan Răspunde

          Circulația blocată din cauza mall-ului?Urmează să zici că apa se scumpește din cauza McDonalds.

          • urbanism

            Esti batut in cap. Sunt niste ambuteiaje de cand cu mallul acolo si care inainte nu era. Era trafic dar nici chiar asa. Tu vrei sa vezi ce doresti si nu realitatea. Nu am auzit in vreun oras sa se construiasca recent, subliniez recent, mall in centrul orasului. Pentru ca mallul are si o definitie si o menire. Urbanistic este o megagreseala. Plus ca nu se poate extinde, dezvolta sub nici o forma. Este acolo un spatiu inchis. Te-ai gandit daca ar fi un incendiu acolo de exemplu ce nenorocire poate iesi de acolo? Plus si aprovizionarea cu marfa este o problema. Cei care stau acolo pot sa-ti povesteasca destule cum vin tirurile noapte cu marfa. Si nu una-doua. Un mall nu se construieste in buricul targului. Asta se poate numai la puturosii de satmareni!

        • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

          Ce nenorocie poate provoca un incediu acolo fata de un mall la periferie ?

          • urbanism

            Te las să îți dai seama singur de asta. Numai gândește-te puțin la Colectiv. Că dacă al mallul plin de oameni la o așa ceva degeba faci exerciții. Îți spun eu.

          • Satmareni pierduti in Spatiu

            Colectiv era intr-un beci cu 1 singura iesire. Mall-u ca ii pe careiului sau la periferie de oras, daca ia foc tot acelasi rezultat e. Ia gandeste si tu putin .

          • Bratan

            N-are rost… omul trăiește în lumea lui imaginară, unde toată lumea se înșeală, iar el are dreptate.

          • urbanism

            Bratan, bineînțeles că nu are rost. Cănu interesează pe nimeni. Apoi dacă se trezesc că nu pot evacua incinta plină cu mii de oameni că pe dig nu merge, e cel mai dificil de ajuns acolo iar pe două laturi sunt poduri plus tot ce vine să ajute vine pe Careiului nu mai contează. Pe cât pariu că dacă se întâmplă totuși ceva vei zice că de ce nu am fost mai insistent? Tu însuți trăiești în lumea ta imaginară în care crezi că autoritățile ăși fac temele! Nu vezi că și acum se trezesc după 8 luni !!! să facă testare TBC printre uncraineenii refugiați? Că au tranzitat țara mai mult de 1 milion deja aia cemai contează? Tu știică că ungurii în testează din start??? Și la ăsta și la covid??? Și că încearcă pe cât posibil să verifice vaccinarea obligatorie dacă este făcută la minori??? Trăiți cu toții într-o lume imaginară.
            https://www.youtube.com/watch?v=9o0rAvZtM7w&ab_channel=AltraModaMusic

  2. x-ulescu Răspunde

    Sunt curios cu cine vor vota la urmatoarele alegeri

    • urbanism Răspunde

      Asta să știi că și eu. Cred că PNL și UDMR sunt excluși. Oricum UDMR nu prea mișca acolo. Atâta aroganță, nepăsare, bătaie de joc rar mai vezi, asta din partea autorităților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.