Ultima actualizare: azi, 10:12
Locale

Poliția Animalelor, în acțiune. S-au dat amenzi de peste 100.000 lei în județul Satu Mare

În perioada 1-30 septembrie, polițiștii au desfășurat o serie de activități de informare în cartierul Sătmărel de pe raza municipiului Satu Mare și pe raza județului în localitățile Peleș, Pelișor, Boghiș, Viile Satu Mare, Bogdand, în vederea responsabilizării deținătorilor de animale. Activitățile de informare au vizat mai multe subiecte privind obligațiile legale ale deținătorilor de animale prevăzute de lege, respectiv:

 • Asigurarea animalelor în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție un adăpost corespunzător, hrană și apă suficientă, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, asigurarea de asistență medical veterinară (vaccinări și deparazitări periodice);
 • Obligația proprietarilor de a identifica prin microcipare câinii în termen de 90 de zile de la fătare, sau înainte de vânzare/donare cu titlu gratuit, scoaterea în spații publice a acestora;
 • Proprietarii câinilor de rasă comună sau metișii acestora au obligația sterilizării acestora, fapt important în prevenirea înmulțirii haotice, în prevenirea abandonului și respectarea fenotipică a caracterelor de rasă;
 • Proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor periculoși sau agresivi au obligația să îi înregistreze la Asociația Chinologică și la sediul poliției în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință în fotocopie eliberată de Asociația Chinologică Română precum și o declarație pe propria răspundere cu privire la caracteristicile animalului.

Activitățile de informare vor continua, astfel ca cetățenilor de pe raza județului Satu Mare să le fie aduse la cunoștință obligațiile legale pe care le au ca deținători de animale.

Totodată, de la începutul anului 2022, polițiștii sătmăreni din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au aplicat un număr de 794 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 148.800 lei pentru nerespectarea prevederilor legale.

Sesizarea oricăror nereguli care intră în  competența de soluționare a  polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor se face la sediul Biroului, situat în municipiul Satu Mare, str. Petofi Sandor nr. 32, prin e-mail la adresa [email protected] sau telefonic, la numărul de telefon al biroului: 0261 807 769.

Sursa: IPJ Satu Mare

3 comentarii

 1. altu fără bmw Răspunde

  Dacă-l reclam pe frustratul ăla care îmi fură nickul nu-i puneți și lui vă rog o botniță? Dar folosită să fie vă rog și prin de bale că așa îi place. Se mulțumește.

  • altu fără bmw Răspunde

   Dar sa imi dati si mie una, ca ma apuca si pe mine fetishurile din cand in cand si imi place sa ma plimbe nevasta prin casa legat cu lesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.