Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Povestea sătmăreanului care a furat lemne să nu înghețe de frig. Judecătorii l-au iertat

Un bărbat din județul Satu Mare a furat mai mulți arbori și a ajuns în fața judecătorilor. El le-a spus că s-a văzut nevoit să recurgă la acest gest pentru a nu îngheța de frig. În cele din urmă, sătmăreanul a fost iertat de judecători.

Totul s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an, mai exact pe 16.01.2022, atunci când, pe timp de zi, bărbatul a sustras un număr de opt arbori de esență salcâm, de pe un teren extravilan situat în localitatea Istrău, comuna Moftin. În cauză a fost reclamat un prejudiciu în valoare de 500 lei, recuperat integral.

Proprietarul terenului a solicitat ca bărbatul să fie tras la răspundere pentru fapta sa, cu toate că prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Făptașul a recunoscut infracțiunea săvârșită arătând că a procedat ca atare deoarece avea nevoie de lemne de foc, pentru a se încălzi, și nu a știut că nu are voie să taie lemne din acea zonă.

În cele din urmă, s-a renunțat la urmărirea penală: ,,Astfel, se constată că, în mod corect, procurorul de caz, în urma evaluării materialului de urmărire penală existent în cauză, a apreciat că deoarece pentru infracțiunea săvârșită legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani și raport de cele menționate, se constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia”.

Sursa: rejust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.