Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

FOTO. Mai mulţi sătmăreni au protestat la Cluj. Cer salarii mai mari!

Mai mulţi sătmăreni au protestat la Cluj. Peste 200 de persoane, printre care şi sătmăreni, au protestat astăzi în Cluj-Napoca. 

Cea mai mare Confederație Națională din țară, CNSLR-Frăția, a organizat azi, 27 octombrie 2022 de la ora 12.00, proteste în București, Bacău, Constanța, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Târgu Jiu și Timișoara pentru creșterea salariilor și pensiilor angajaților români. La protestul de la Cluj au participat şi mai mulţi membri ai CNSLR Frăţia Satu Mare.

Aceștia au protesta în fața Prefecturilor din țară, pentru creșterea salariilor și pensiilor angajaților români.

„Lucrătorii din România, la fel ca cei din Uniunea Europeană se confruntă cu o criză fără precedent a costului vieții. Nu salariile sunt cauza inflației, principalele victime ale acestei crize fiind tocmai lucrătorii prost plătiți și persoanele vulnerabile. Considerăm că angajatorii, Guvernul și Uniunea Europeană au responsabilitatea de a lua măsuri urgente pentru a ameliora această criză a costului vieții. Din acest motiv, lucrătorii și sindicatele din România alături de cei din întreaga Europă solicită un plan concret și viabil pentru a aborda criza costului vieții și pentru a trece către o economie sustenabilă, cu rezultate concrete pentru lucrători”, potrivit unui comunicat.

Sindicaliștii solicită Guvernului României să întreprindă demersuri pentru:

  1. Creșteri salariale pentru a face față creșterii costului vieții;
  2. Compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la utilități/ energie/ chirie, pentru a-și asigura condițiile de trai decente, precum și dreptul la hrană. Costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie.
  3. Plafonarea prețului la energie/gaze, în special pentru persoanele fizice, precum și aplicarea unei taxe suplimentară pe profiturile excesive ale companiilor din aceste domenii, pentru a nu li se permite să speculeze această criză, coroborate cu alte măsuri pentru a împiedica marile corporații să-și mute profiturile în paradisuri fiscal.
  4. Aplicarea de măsuri naționale și europene de sprijin anticriză pentru protejarea veniturilor și locurilor de muncă în industrie, servicii și sectorul public și pentru finanțarea măsurilor sociale pentru a putea face față acestei crize și proceselor de tranziție justă.
  5. Reformarea funcționării pieței energetice a Uniunii Europene.
  6. Deschiderea spre un dialog constructiv cu sindicatele pentru elaborarea și implementarea de măsuri anticriză prin dialog social, conștienți fiind de gravitatea și urgența situației.
  7. Creșterea imediată a pensiilor, fiind categoria cea mai defavorizată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.