Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Radu Panait: O Românie normală înseamnă o Românie fără penali în primării sau Parlament!

Parlamentul a adoptat ieri două proiecte prin care persoanele condamnate penal nu mai pot candida la funcții publice atât la nivel local, cât și la nivel național.

Radu Panait:

”Fără penali în funcții publice” este unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale USR, care a stat de altfel și la baza înființării partidului nostru. Și iată că azi a devenit realitate, după ce a trecut de votul Parlamentului. A fost nevoie de 5 ani pentru ca Parlamentul României să înțeleagă, însă acum începe cu adevărat renormalizarea României.

Știm bine, în România corupția ucide. Am văzut-o în nenumărate rânduri în sistemul de sănătate șubred pe care îl avem, bazat pe un management slab și corupt. Din cauza corupției mulți oameni și-au pierdut viața, și tot mai mulți români trăiesc în sărăcie sau se află la un pas să ajungă acolo. În ultimii 30 de ani România a fost condusă nu de puține ori de oameni incompetenți și corupți, lucru care se poate vedea în cele mai sărace localități din țară, în cele mai slab dezvoltate, în proiectele eșuate și în risipa de bani publici. Acum însă, cu acest proiect de lege care urmează să ajungă la promulgare, am toată încrederea că lucrurile vor începe să se schimbe.

Oameni precum primarul PNL dintr-o comună din Iași care a întreținut relații sexuale cu două minore chiar în primărie nu vor mai putea ajunge în funcții publice. Astfel de acte trebuie condamnate, nu susținute și aplaudate.

Fără penali în funcții locale și în Parlament a devenit realitate la nivel de lege, și îi cerem Guvernului să devină realitate și la nivel de Constituție. Persoanele condamnate penal nu au ce căuta în funcții publice!

20 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Vorbește ușor sau nu știe ce ușor se poate fabrica un dosar penal în bantustanul nostru. Ca să-i dau un exemplu foarte recent din ograda USR uite asta. Senatorul USR, Virgil Bob, a lovit un bărbat cu telefonul în cap în timpul unui eveniment privat, iar în urma acestui incident a anunțat că se autosuspendă din partid și s-a scuzat public. Dacă era din pesede probabil deja era întrunită inchiziția USR pe acest subiect. Drept vorbind nu știu dacă pesedistul (dacă era) se suspenda așa repede. E foarte volatilă în țara asta limita dintre normal și mai puțin normal și cel care azi e cel mai tare din parcare foarte repede poate ajunge foarte jos.
    Deci nu arunca primul cu piatra tovarășe. Cine și a spus asta????

  2. Codruta Răspunde

    Aloooo . băiete tu unde trăiești ? Noi nu avem ce mânca și pe voi hoții hoților nu vă liniștește nimeni și nimic
    De Barna ai auzit ?
    De Voiculescu ai auzit ?
    De Cioloș ai auzit ?
    Aloooo tu vorbești de corupție ??

    • Bogu Răspunde

      Bine ca ai curent si poti posta, daca tot nu ai ce manca ;-))) De ce crezi tu ca te afecteaza negativ aceasta lege?

  3. H&R Răspunde

    “O Românie normală înseamnă o Românie fără penali în primării sau Parlament!”
    Are dreptate. Dar atunci de ce nu dispare din viata publica?

    • nuconteaza Răspunde

      E penal ? ai dovezi ? Raporteaza la DNA. La fel cu oricare dintre politicieni. Iti multumeste un cetatean roman.

      • comentator Răspunde

        @nuconteaza, doar atat trebuie sa aiba ceva contrac/achizitie publicat cu ceva autoritate sau primarie. Apoi sa vezi tu daca se vrea se gaseste una-doua nereguli daca vine ceva audit financiar. Iti spun eu. La asemenea lucruri daca se vrea se gaseste oricand. Nu spun ca si este corect. Atat despre treaba cu penalii.

  4. Majd Răspunde

    S a trezit betivul

  5. Kopy Răspunde

    Dacă această minune se v-a întâmpla voi fi ”foarte mare fericit” domnu bud!!!

  6. Gogu Răspunde

    Useriștii latră pentru că simt că sunt pe cale de dipariție !!Au fost cei mai nocivi pentru România,mai ales cu acel PNRR întocmit de cea mai mare loază din pseudopartidul lu’ pește prăjit !!

    • Om Răspunde

      Vorbesti prostii. Sunt singurii care se opun coruptiei. Vezi si acum, sunt singurii care nu au votat majorarea salariilor primarilor.

  7. mara Răspunde

    “Pe cei nevaccinati sa-i inchidem cu lacatul in case”..citat din Dan Barna…RUSINE!

  8. c-block Răspunde

    Recomand titlu la poza de la articol: “Natură moartă cu un politician rătăcit”.
    Urăsc când iar se dovedește că am avut dreptate. Usereplusminus, această adunătură fără de nimic, care atâta știe că așa nu e bine, demolează structurile existente și nu pune nimic în loc. Și cel mai grav, cu o agendă paralelă scrisă la dictare din cei din afară. Pe vremea lui Ceaușescu întrunea toate condițiile pentru articolul ăla din codul penal cu subminarea economiei naționale. Oricum nu lucrează pentru interesul țării. Asta în frunte cu prim-haștaghistul demisionar Ciolosh.

    • nuconteaza Răspunde

      @c-block “economiei nationale”.. cand defapt vb de securitate nationala, dar e ok.. la 50+ ani, nu ma astept sa gandesti mult.
      “această adunătură fără de nimic, care atâta știe că așa nu e bine, demolează structurile existente și nu pune nimic în loc” … adica daca tot cer fara penali.. ar putea lasa macar criminalii in functii publice… chiar asa am ajuns Romania…. nu c-block?
      “prim-haștaghistul demisionar Ciolosh.” dovezi… ca de vorba multa legat de Ciolos, m-am lamurit….

      • c-block Răspunde

        Legat de Ciolosh doar cele 6 voturi de anul ăsta împotriva intereselor țării în parlamentul european. Iar restul activității lor numai te rog frumos și analizează tot ce întreprind în Parlamentul UE numai ca să nu fim admiși în Schengen. Ei dinamitează intenționat orice demers al guvernului. Dacă tu spui că la 50+ nu gândești coerent atunci tu ai o problemă foarte mare. În rest PNRR înseamnă ce înseamnă și în primul rând e vorba de economie. Că asta implică și securitatea națională e altceva dar în primul rând e economie. Bagă asta la cap.
        PS. Am avut pe vremuri la școală o profă. Avea ea o vorbă. Tinerețea nu este o virtute. Este o stare și ca atare trece. Cum exploatezi depinde de tine. Dar aroganța nicicum nu te ajută. De la usereplusminus ai parte numai de aroganță. O seară plăcută.

        • nuconteaza Răspunde

          Cand zic “la 50+ ani, nu ma astept sa gandesti mult” ma refer specific la tine, nu de alta dar si Ciolos are 50+ ani.
          “Ei dinamitează intenționat orice demers al guvernului. Dacă tu spui că la 50+ nu gândești coerent atunci tu ai o problemă foarte mare.” Again, dovezi.. si specifica. Ca doar nu te astepti sa combat ceva ce crezi tu ca e rau pentru Romania… numa zic.
          ” În rest PNRR înseamnă ce înseamnă și în primul rând e vorba de economie.” Absolut de acord, dar nu ai mentionat nicaieri de PNRR in primul tau post si nu am inteles de ce ziceai “subminarea economiei naționale”

  9. c-block Răspunde

    Mai gândește atunci. Că ziceai că ești deștept. Cine sunt eu să-ți explic ceva? Pentru tine sunt un moșneag depășit de situație. Așa să fie, să ai tu dreptate. De fapt oricine nu este de acord cu tine cauți în afirmațiile lui nod în papură și atât. Veritabil userist, ce mai! Toată preocuparea ta se rezumă doar la să te legi de alții. Să-ți fie de bine! Bye-bye.
    Dinamitarea aderării este insistența cu care este atacat exact acum Bide. Altfel merită dar de ce exact acum când se trage linia pentru Schengen și este inspecția finală? De ce nu acum o lună sau de ce nu oeste două săptămâni? Pentru că vezi tu nu este atât de urgentă desființarea acelui contract. În dorința de a avea dreptate USR dinamitează credibilitatea MI de la noi. Și tot ce face este foarte gălăgios ca să nu se poată spune că nu aud cei de la UE. Adică nu-i interesează că pe chestia asta țara își pierde orice fărâmă de credibilitate rămasă. Nu am pretenția să pricepi pentru că pe tine efectele nu te interesează. Dreptate să ai chiar dacă pacientul moare. Așa face cineva care are agendă paralelă.

    • nuconteaza Răspunde

      N-am zis nicaieri ca is destept. Ti-am dat replica la un comentariu si mi se pare ca te agiti la partea cu varsta, probabil am “presupus bine” (nu ca ar conta pentru mine). Ideea e asa, Bode (ministru minune) e analizat pentru plagiat (asta nu e important, e mai important sa dispara din public Panait, care aoleu nu e gasit pentru plagiatura… e las ca macar USR-istii is scandalagii, o scuza tot gasim sa dam vina pe ei). Legat de contractul ala pare dat cu dedicatie. Lasa ca PNL-istii is buni ca doar au facut campanie anti-PSD.. acum se tin de mana cu ei sau cand PSD+PNL ziceau ca nu vor mari taxele si nici nu vor impune noi taxe. Astia is ok la guvernare, ne reprezinta… suntem un popor de mincinosi, plagiatori, penali si poate criminali in curand , numa sa nu fie USR ca astia ne “tradeaza”, ceilalti toti is patrioti. Tine minte “mosule”, cat mai is in viata… o sa votez opozitia non-stop.. chiar si contra USR sau ce alt partid vrei tu. Atat PSD, PNL si USR au avut initiative bune si rele. Nu-s anti-Schengen, dar momentan nu ni locul acolo, la fel si cu zona euro.

      • c-block Răspunde

        Gică Contra e numele tău. Nu contează de crapă tot, musai să ai dreptate și să strici orice fac ceilalți. Asta ești. Ferească Domnul să ajungi undeva în ceva post de decizie că ai face infarct în 2 secunde. Că atunci ești pe responsabilitate. E ușor să critici din spatele tastaturii și fără responsabilitate. NNu vezi cum “excelează”primarii USR în orice post unde au ieșit câștigători? Că nu fac față? Da, contractul bate-n ochi că e cu dedicație. Dar dacă nu era implicat MI și era contract pe alt minister să zicem atunci nu s-ar face atât zgomot pentru că acum e important să facem gălăgie la interne că să vadă UE că sunt incompetenți și corupți. Poate așa este dar nu este demonstrat. Și eu pot spune așa despre tine că ești pedofil. Oricum BMW nu e mașină pentru polițiști și nimeni nu vorbește de mentenanță care la aceste mașini este foarte importantă. Dar, …. nu contează. Dreptate să ai. Când toate vor fi și mai scumpe la noi din cauză că nu am intrat în Schengen tu să te bucuri. Ți-ai îndeplinit rolul de troll.

        • nuconteaza Răspunde

          Tu trebuia sa fi psiholog. Cum mi-ai ghicit tu numele si faptul ca vreau sa am dreptate. Pfoaiaiai… de abia mai stiu ce sa zic. Inainte sa te agiti ca un “scandalagiu”, macar asculta umpic si lasa-ti ego-ul deoparte. N-am tendinta sa stric chestii, dar cand se incalca legea, trebuie actionat atunci. Daca cineva construieste un bloc ilegal in parcul din centru satu mare, sa-l lasam, nu? Bode e mai putin geniu decat crezi, a fost la transporturi si a fost slab (ca sa fiu decent). Nici grindeanu nu straluceste, sa fi sigur de asta. Multe proiecte pe care si le va atribui is facute de Drula. Dar vedem ce scoate la constructie incepand cu 2023 cand isi poate asuma toate meritele. Preturile is mari si acum si nu suntem in schengen, inflatia se datoreaza din pandemie si razboiul rusia-ucraina a mai pus paie pe foc. Iar zic, nu-s anti-schengen si nici anti-euro, dar trebuie puteri sporite la politisti ca sa poata actiona (tine tot de bode) pentru ca traficul uman la noi e destul de mare si ma astept sa explodeze de indata ce intram in schengen. Mie imi pasa de viata cetateanului, nu de politicul care ne baga in schengen. Gandeste mai critic legat de toti politicirnii. A fost ultima postare, daca ai priceput ceva bine, daca nu asta e. O viata placuta!

          • c-block

            Eu critic pe toti p@leticienii de la noi. Dar ce face USR este cusuta cu ata alba. Crezi ca nu sunt alte achizitii in momentul de fata chiar si de autovehicule pe la alte ministere si care ar merita cercetate? Asta incerc sa-ti explic dar ai judecata intunecata cand cineva nu este de acord cu tine. Vorba unuia de aici, bea un heps.
            PS. Pentru curiozitatea ta, da am diploma de psihologie (absolvent UBB deci nu Goldis sau alte … panarame de scoli).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.