Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Testări în rândul ucrainenilor refugiaţi din Satu Mare. Se caută bolnavii cu TBC

Testări în rândul ucrainenilor refugiaţi din Satu Mare. Ministerul Sănătății a anunțat demararea testării masive în rândul refugiaților ucraineni pentru a-i depista pe cei infectați cu TBC. Operațiunile se vor desfășura în localitățile în care numărul cetățenilor veniți din Ucraina este foarte mare și vor avea ca scop începerea, de urgență, a tratamentelor. Autoritățile din România susțin însă că testarea va fi voluntară, astfel că este posibil ca acțiunea să fie sortită eșecului.

Începând din noiembrie, Ministerul Sănătății va demara o amplă acțiune de depistare activă a tuberculozei, care se va desfășura în județele Botoșani, Constanța, Galați, Iași, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Suceava și Tulcea. În fapt, acțiunea este destinată persoanelor în vârstă de peste 18 ani, cu factori de risc pentru tuberculoză, cu prioritate persoanelor care vin din Ucraina, precum și cetățenilor români, indiferent de statutul de asigurat, susține Ministerul Sănătății.

Testările pentru TBC au ca scop identificarea precoce a cazurilor posibile de tuberculoză și direcționarea lor cu prioritate către Programul naţional de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei, pentru realizarea diagnosticului de certitudine și asigurarea tratamentului adecvat. Administrarea rapidă a medicamentelor pentru cei bolnavi va scurta durata infecțiozității, va crește șansele de vindecare și va scădea probabilitatea de a suferi de complicații sau sechele, reducând, implicit, consecințele sociale și economice adverse asociate tuberculozei, mai arată Ministerul Sănătății. Schema terapeutică utilizată în cazul TBC cuprinde administrarea în asociere a patru antibiotice, cu administrare zilnică pentru o perioadă de două luni, în doze calculate în funcție de greutatea corporală a bolnavului. Următoarele patru luni de tratament presupun administrarea pentru trei zile pe săptămână a două antibiotice în doze mai mari față de cele inițiale.

2 comentarii

  1. Gheza Răspunde

    Asa aduceti toate bolile la noi ca suntem cel mai cretin popor care accepta orice. da trimiteti-i la ungaria ca-s la fel de vecini ca si noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.