Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Turişti de lux la Satu Mare. Vin cu avioanele private pentru a vizita mormintele strămoşilor

Turişti de lux la Satu Mare. Zeci de evrei vin lunar la Satu Mare cu avioanele private sau cu cele de linie pentru a vizita mormintele strămoşilor şi a merge la sinagoga de la Sighetu Marmaţiei. Acest tip de turism a început la Satu Mare după zborul de anul trecut, când 290 de evrei au venit cu o sursă specială, au aterizat pe Aeroportul Satu Mare şi au plecat să vadă mormintele strămoşilor iar mai apoi la Sighetu Marmaţiei.

Directorul Aeroportului Satu Mare, Mihai Pătraşcu, a povestit că decizia de a permite ateriazrea unui avion de asemenea dimensiuni la Satu Mare a fost o “nebunie” pentur platforma aeroportului, dar toate s-au finalizat ca la carte, iar evreii ultra ortodocşi au împărtăşit în comunitatea lor experienţele de la Satu Mare, astfel că vin tot mai mulţi evrei.

“Anul trecut am reuşit pentru primar dată să avem un avion 787 seria nouă la noi. Toată lumea a spus să îţi asumi aşa ceva este nebunie pentru pista noastră, pentru platforma noastră, pentru infrastructura noastră. A venit avionul cu acei 290 de evrei care s-au dus la Sighet pentru a inaugura sinagoga. De atunci săptămânal sunt 10-20 de evrei care încep să vină către noi. Vin cu avioane private sau de linie, dar eu mi-aş dori să avem zoruri spre Viena, Munchen, sau un alt hub european, de unde să se poată zbora în lume iar pasagerii noştri care merg în vest să nu mai zboare în sud şi de acolo să meargă înspre vest”, a spus Mihai Pătraşcu.

7 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Da văd că asta nu alarmează pe nimeni! Mulți dintre acei vizitatori ar putea să-i scoată pe comentatorii mândrii de aici din imobilele lor “strămoșeșt” numai de ei se știe cum căpătate pe ce repartiții după metoda “pile-cunoștințe-relații” în defunctul sistem comunist. Unii chiar ar merita să se trezească în stradă. Neam de straiță și pomanagii la kilogram.

  2. Imre Răspunde

    wizz air e avion privat? cine va angajeaza ma cu dioptrii de fund de borcan?

    • @Imre Răspunde

      În momentul în care acei turiști privați plătesc tot avionul pentru o cursă charter, atunci da.

  3. Tibisor Răspunde

    Nașpa… ne vor invada și pe noi ” cârlionțații ” ăștia!

    • @Tibisor Răspunde

      Păi vor veni și cine știe că poate va fi nevoie să lucrezi? Chiar e nașpa pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.