Ultima actualizare: azi, 16:18
Locale

Avertizare meteo de ploi și ninsori. Este afectată toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineața, o informare meteorologică de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 16 – 21 noiembrie, ora 18;

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest. În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.