Ultima actualizare: azi, 23:07
Locale

Creșă modernă pentru 100 de copii în municipiul Satu Mare. Unde va fi construită

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 19 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat ministrul Cseke Attila. Astfel, o creșă modernă pentru 100 de copii va fi construită în municipiul Satu Mare. De asemenea, o creșă mică va fi construită și în localitatea Căpleni din județ.

Acestea se alătură celor 60 de creșe aprobate din bugetul național și celor 124 cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce reprezintă un total de 203 creșe finanțate până în prezent.

Astfel, în municipiile Târgu Jiu și Satu Mare, va fi construită câte o creșă mare (pentru câte 100-110 copii), iar localitățile Chișineu-Criș, Fântânele, Ineu, Brașov, Sfântu Gheorghe, Sântana de Mureș, Călimănești, Lupeni și Sighișoara vor beneficia de câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii). Totodată, câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari) va fi finanțată în Lipova, Valea lui Mihai, Târgu Lăpuș, Căpleni, Perieni, Ghelința, Ulmi și Dumbrava.

Creșa din municipiul Satu Mare va fi construită pe strada Iuliu Coroianu.

”Prin construcția acestor 19 creșe, creăm 1.170 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

Lista celor 19 creșe este disponibilă AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.