Ultima actualizare: azi, 11:02

Locale

Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate de Poliția Rutieră

Poliţia Rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare, informează Digi24. Până acum, polițiștii puteau dispune ridicarea doar a mașinilor aflate pe carosabil.

Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se va realiza de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public. Legea a fost promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis, după ce a trecut de Parlament în octombrie.

Potrivit actului normativ, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar mai ales în cazurile în care acestea stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participanţii la trafic. “În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă.

Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive.

Potrivit noului proiect de lege, Alineatul 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 64. – (1) Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Sursa: Digi24

17 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Altceva nu au ce sa faca ?

  2. Cetateanul Răspunde

    În sfârșit!
    Doar așa o să se pună gardienii publici pe treabă, de rușine!
    Se parchează pe trotuar, sub semnul de “oprirea interzisă”, pe străzile Petofi, Petru Bran și altele, chiar sub ochii gardienilor publici, iar acești incompetenți nu iau măsuri!!!
    Copii de la școala Brâncoveanu circulă printre mașini, pe carosabil, deoarece trotuarul este ocupat de mașini!!

    • Jeni Răspunde

      … si lista strazilor ar putea continua in tot centrul municipiului! Politia Locala Nu-si are rostul!

    • Mă pulă Răspunde

      Ești tu competent..besinos cu sonda urinara la porumb..vierme comunist cu apartament primit pe repartiție și o viață la Unio belind p..a..ai ieșit la PENSIE așa cum ai intrat la muncă..O NULITATE CACACIOASĂ ..morți tăi..🚾🖕🤮💩

      • Cetateanul Răspunde

        Bravo bă!
        Ți-ai dat examenul și l-ai picat cu brio!
        Ești unul din mulții frecători de mentă ai lui Puiu, este?
        Marș la muncă, bă, tokorodi!

  3. Horațiu Răspunde

    haideti si in carpati2 …..toti taranii parcheaza aiurea peste tot !!!!!!

  4. MONA SUNT Răspunde

    Vă promit că după ce îi dau omor nevestei mă duc și vă ajut..ridic toate mașinile de pe trotuare să fie mândră maicutza ce ma fătat în capătul grădini la Cutza..🤮💩

  5. Maci Laci Răspunde

    NU AU CE LUCRA…. NU MAI AU BANI HANDICAPAȚII!!!!

  6. Sătmărean Răspunde

    Să facă Kereșkenyi și cu șmecherul de Masculic licuri de parcare și parcarea subterană atât de mult promisă cetățenilor municipiului Satu Mare nu să amendeze oamenii și să ridice aiurea autoturismele . Unde sunt banii pe care îi încasează pe parcări de atâția ani de zile ??? Nu s-a făcut nimic în sensul acesta, nici un loc de parcare nu ai creat nou în centru !!! RUȘINE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE !!!

    • Cetateanul Răspunde

      Mai întâi ai tu o obligație, aceea de a respecta regulile de circulație!
      Dacă nu ai loc de parcare, mergi până găsești sau revii cu un taxi sau autobus, nu ocupi aiurea trotuarul și pui în pericol viața altora pentru confortul și prostia proprie!

      • bigbrother Răspunde

        Problema e debilule că în oraș nu sunt locuri de parcare nici măcar la nivelul numărului de mașini de acum 10-15 ani! Iar primăria de când e telparkul și contrar prevederilor prin acare s-a înființat, aici intră și hotărâri de HCL, nu a făcut nici o parcare nouă doar le-a asfaltat pe cele existente! Iar banii obținuți de pe parcări se tot duc pe investiții în piețe și nici un leu pe parcări!!! Aia că primarul actual și nu numai tot promit alte locuri de parcări suplimentare de cel puțin 10 ani nu ți-a intrat pe hardware???? Numai noi avem obligații? Că tot ce e parcare nouă cică înființată în oraș sunt cele din cartiere unde s-a asfaltat și s-au tras niște dungi albe și atât! Dar nu sunt locuri în plus!

        • Cetateanul Răspunde

          Asta NU justifică ocuparea trotuarului!
          Du-te și fute-l în gură pe primar, mă doare-n pix de el!

          • bigbrother

            Unde ai găsit în ce scriam adineauri o fărâmă de idee că eu sunt pentru ocuparea trotuarelor???? Tu ce notă aveai la română când trebuia să citezi și să interpretezi un text???? Se pare că te-ai blocat la nivelul grădiniței!

  7. alecu russo Răspunde

    Dar in mijlocul strazii pot s-o parchez? Ca io acolo am gasit loc. Nu ma deranjez s-o bag in curte. Nu de aceia mi-am tras casa cu curte cand am strada la dispozitie.

  8. Bulshit Răspunde

    În cartiere sunt multe garaje de închiriat (60-80 euro pe lună )de ce nu închiriați una??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.