Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

Un elev din județul vecin a comandat 15 kg de petarde pe adresa școlii

Un elev din Baia Mare a comandat online 15 kilograme de artificii și petarde. Copilul cerut livrarea coletului la școală, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, un copil de 13 ani din Baia Mare a comandat, pe internet, 15 kilograme de artificii și petarde. A dat adresa școlii la care învață și a cerut plata produselor la livrare. Pe fir au intrat, însă, și polițiștii, care au confiscat pachetul și au deschis un dosar penal.

Comanda, spun polițiștii, ar fi fost plasată pe internet duminică, 20 noiembrie 2022. În formularul de comandă completat pe site, pentru livrarea coletului prin curier, băiatul a trecut adresa școlii la care învață și a cerut plata produselor la ridicare. Câteva zile mai târziu, un alt copil de 13 ani, coleg cu primul, a fost cel care a ridicat pachetul. A plătit pentru cele 15 kg de artificii suma de 380 de lei.

,,Articolele pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 şi F4, în cantitate totală de aproximativ 15 kilograme, au fost indisponibilizate urmând a face obiectul unei expertize criminalistice. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, anunță IPJ Maramureș.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice, respectiv comercializarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.