Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Un sătmărean a făcut peste 150.000 de euro din conturi sparte. Scapă de închisoare dar rămâne fără bani

Un sătmărean a strâns o sumă uriașă din conturi sparte. Bărbatul a obținut peste 150.000 de euro, a scăpat de dosarul penal, însă a rămas însă fără toți banii. Activitatea infracțională a început în anul 2007 și s-a întins pe mai mulți ani, până în 2013. Procesul a durat până săptămâna trecută când a aflat că a scăpat de dosarul penal, dar totuşi i s-au confiscat banii, potrivit informaţiilor PortalSM.

Concret, în cursul anului 2007, găsind pagini web ce promovau activităţi de „spargere” a unor conturi de poştă electronică, sătmăreanul a decis să încerce obţinerea de venituri în acelaşi mod, respectiv prin tranzacționarea codurilor de acces la conturile de poştă electronică. Astfel, a început să îşi promoveze „activitatea”, iar în scurt timp a primit şi solicitări. A creat mai multe pagini web prin care îşi promova „abilităţile” şi care conţineau manifestarea explicită a rezoluţiei sale de a tranzacţiona datele confidenţiale ale unor conturi de poştă electronică (prin precizarea „preţului” pentru fiecare „intervenţie”).

Totodată, pentru câştigarea încrederii „clientelei”, individul a gândit o metodă de a garanta eficacitatea sa prin transmiterea către „client” a unei capturi de ecran realizată de către el la momentul accesării contului-ţintă. Astfel, urmare a „campaniei publicitare”, erau primite solicitări care precizau conturile de poştă electronică pentru care se dorea obţinerea accesului. În vederea „înregistrării comenzii”, „clienţii” completau online un formular cu câmpuri referitoare la contul-ţintă, motivul solicitării obţinerii în mod fraudulos a parolei, date de identificare a titularului contului-ţintă etc.

Toate aceste date erau direcţionate automat, prin intermediul site-urilor, către contul de poştă electronică special creat în acest scop. Pentru a-şi asigura anonimatul, sătmăreanul a gândit şi metoda de încasare a sumelor obţinute din activitatea infracţională, prin utilizarea sistemelor de transmitere a banilor în care să nu fie implicat direct şi astfel apelat încă de la început la „serviciile” unei femei, care şi-a arătat disponibilitatea de a acţiona ca interpus, încasând sumele transmise prin sistemele Western Union sau MoneyGram.

Aceste activități i-a adus sătmăreanului următoarele sume: 56.138 de euro; 111.930 de dolari şi 11.310 de RON.

În cele din urmă, sătmăreanul a fost prins și a rămas fără toți banii. Acesta a scăpat însă de dosarul penal.

Un comentariu

  1. Nae Răspunde

    Bine, binee, a scapat de dosarul penal si gata ?. Un premiu, ceva macar onorific precum cheia orasului, nu primeste ?. Nu pricep de ce i-au luat banii din moment ce este cam nevinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.