Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. Poliţistul Florin Buzgău, înmormântat cu onoruri militare!

Poliţistul Florin Buzgău din Carei a fost înmormântat astăzi cu onoruri militare. Familia, colegii şi prietenii şi-au luat rămas bun de la el.
“Jandarmeria din Satu Mare, a efectuat trei salve de focuri , iar colegii de la rutieră au înmânat drapelul care a acoperit sicriul dar și cascheta camaradului Florin Buzgău”, au scris colegii de la Carei News.
Poliţistul, în vârstă de 46 de ani a murit prematur.

Mesajul conducerii IPJ Satu Mare:

“Conducerea și întreg colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare a pierdut un coleg, un camarad și un prieten!

Trăim alături de familia îndurerată această pierdere imensă și despărțire ireparabilă, ce poate fi alinată doar prin rugăciune, comemorare pioasă și recunoștință pentru tot ce a dăruit comunității și instituției: profesionalism, moralitate, implicare și dedicare.

Florin Buzgău, camarad drag, să-ți fie țărâna ușoară și drumul lin spre Ceruri!”.

12 comentarii

  1. Francisc Răspunde

    Dumnezeu sa-l odihneasca ! (cam neinstruiti politistii care saluta cu mana “la ureche” dar n-au cascheta pe cap)

  2. Altu Răspunde

    Nu au invatat ei,ca nu se saluta cu capul descoperit.
    Dar nici cei cu cascheta in cap nu saluta regulamentar.
    Rusine,rusine!!

    • O tempora! Răspunde

      Aia ce ziceți voi a fost. A fost cam pe vremea răposatului (pentru voi) odios împușcat și încă puțin în democrație. O tempora, așa este???? Ce de vremuri pentru voi!!! Dar nici acum nu ți-e rușine de ce și cum vă merge!

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        . Salutul militar, prezentarea onorului de pe loc şi din mişcare
        Articolul 34
        Salutul militar este semnul de respect pe care militarii sunt obligaţi să îl acorde unii faţă de alţii, de pe loc sau din mişcare, atunci când se întâlnesc în diferite situaţii.
        Articolul 35
        (1) Salutul militar de pe loc se execută individual, din proprie iniţiativă, la activităţi festive/oficiale, când se intonează Imnul de stat al României şi imnurile altor state, la trecerea Drapelului de luptă, la darea raportului, la prezentarea în faţa superiorului, la apropierea şi pe timpul trecerii unui superior – în continuare se va folosi termenul de superior pentru toţi comandanţii sau militarii mai mari în grad care vin în contact cu militarii aflaţi în curs de desfăşurare a unei activităţi – sau ca răspuns la salutul executat de un militar egal în grad sau mai mic şi pe timpul trecerii unei procesiuni funerare însoţită de trupe.
        (2) Militarii pot saluta acoperiţi sau descoperiţi.
        (3) Când este cu capul acoperit, la apropierea superiorului/Drapelului de luptă/procesiunii funerare la 6 – 7 paşi, militarul se întoarce cu faţa către acesta şi ia poziţia drepţi; duce energic mâna dreaptă la coifură cu palma întinsă în prelungirea antebraţului şi cu degetele apropiate între ele, atingând cu degetul mijlociu partea de jos a coifurii în dreptul tâmplei – la capelă şi şapcă – la împreunarea cozorocului cu calota – şi urmăreşte cu privirea superiorul/Drapelul de luptă/procesiunea funerară, întorcând capul fără a depăşi un unghi de 45 de grade; cotul mâinii drepte este orientat jumătate la dreapta – fig. nr. 13. Mâna dreaptă urmează mişcarea capului, iar mâna stângă se ţine ca la poziţia drepţi. După trecerea superiorului/Drapelului de luptă/procesiunii funerare la 2 – 3 paşi, militarul lasă mâna dreaptă în jos, pe lângă corp şi continuă activitatea anterioară.
        Figura nr. 13 se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 208 bis, din 01.04.2009, la pagina 16 (a se vedea imaginea asociată).
        (4) Când este cu capul descoperit, militarul salută în aceleaşi situaţii ca atunci când este acoperit, prin ducerea energică a mâinii drepte în dreptul tâmplei, cu palma întinsă în prelungirea antebraţului şi cu degetele apropiate între ele, atingând partea de sus a tâmplei cu degetul mijlociu; cotul mâinii drepte este orientat jumătate la dreapta – fig. nr. 14;
        (5) Când mai mulţi militari cu acelaşi grad sau cu grade diferite sunt împreună şi nu alcătuiesc o formaţie, aceştia salută din proprie iniţiativă. Dacă un superior trece prin apropiere, la o distanţă de până la 20 – 25 de paşi, primul care observă îi previne pe ceilalţi militari prin comanda “ATENŢIUNE!”.
        Figura nr. 14 se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 208 bis, din 01.04.2009, la pagina 17 (a se vedea imaginea asociată).
        La această comandă, militarii se întorc cu faţa către superior, iau poziţia drepţi, salută şi îl urmăresc cu privirea, întorcând capul, fără a depăşi un unghi de 45 de grade. La comanda “CONTINUAŢI!” sau “Pe loc – REPAUS!” dată de superiorul care trece prin faţa militarilor – dacă sunt mai mulţi superiori, de cel mai mare în funcţie, aceştia reiau activitatea anterioară. Dacă superiorul nu a dat nicio comandă, după trecerea acestuia la 2 – 3 paşi de grup, la comanda “CONTINUAŢI!” dată de militarul cel mai mare în grad – la grade egale, cel mai mare în funcţie -, aceştia lasă mâna dreaptă pe lângă corp şi reiau activitatea anterioară.
        (6) În afara cazărmilor, pe timpul participării la diferite activităţi publice/spectacole/expoziţii/în localuri şi în orice situaţii în care se desfăşoară activităţi prin întreruperea cărora s-ar putea produce accidente sau deteriorări de materiale, nu se comandă “ATENŢIUNE!”. Militarii salută din proprie iniţiativă, la apropierea superiorului, ducând mâna la coifură sau prin înclinarea capului către acesta.
        Articolul 36
        (1) Salutul militar din mişcare se execută în pas normal, atunci când un militar se deplasează, individual, pe lângă un superior sau pe lângă un militar egal în grad. La distanţa de 5 – 6 paşi de superior, odată cu punerea piciorului stâng pe sol, militarul opreşte mişcarea mâinii stângi, menţinând-o pe lângă corp ca la poziţia drepţi, întoarce capul spre cel pe care îl salută, fără a depăşi un unghi de 45 de grade, şi duce energic mâna dreaptă la coifură ca la salutul de pe loc. După ce trece de cel salutat, militarul întoarce capul înainte, lasă mâna dreaptă în jos şi continuă deplasarea în pas normal.
        (2) Când se deplasează în pas alergător/în fugă şi observă un superior, începând de la 10 – 15 paşi de acesta, continuă deplasarea în pas normal, îşi aranjează ţinuta, iar când ajunge la 5 – 6 paşi, salută, continuând deplasarea în pas normal, conform precizărilor anterioare; după ce trece de superior cu 2 – 3 paşi, reia deplasarea în pas alergător/în fugă.
        (3) În situaţia în care mâna dreaptă este ocupată, militarul trece obiectul/bagajul în mâna stângă şi salută cu mâna dreaptă, iar când are ambele mâini ocupate sau mâna dreaptă imobilizată, salută prin întoarcerea şi înclinarea capului spre superior.
        (4) Salutul se execută atât în situaţia în care superiorul se deplasează din sens opus, cât şi în situaţia în care acesta se deplasează în acelaşi sens cu militarul şi este depăşit.

    • satmarean Răspunde

      se saluta si descoperit si nu se mai bate pasul de defilare rusesc, de multi ani

      • O tempora! Răspunde

        Ăsta @Altu o fi ceva pensionar special. Nu are de unde a ști asta. El e blocat în vremurile lui de mult apuse, mai ține minte cum curăța eroic cartofii pentru popotă sau altele, eventual cum își băteau joc de bibani. La asta sunt buni că în rest ….

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Sigur, acuma standardu in domeniu e impus de absolventii de spritzu haret, la nivelul la care defila spuma jandarmilor clujeni anu trecut pe vremea asta.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Se saluta si inainte cu capu descoperit 😁.

  3. Fasz Răspunde

    Ce nu ar trebui uitat niciodată, niciodată, că răposatul acela împușcat a construit toate acele orașe unde acum apartamentele se vând cu zeci de mii de euro, hidrocentrale, spitale, școli și multe altele! Cinste amintirii lui, a fost un adevărat patriot!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Asta pentru cei care au evoluat de la bordeiei la comfortul oferit de blocurile astea sinistre. Pentru că vezi pentru mulți asta nu era noutate. Ci numai pentru cei veniți ca și tine cu sârma! Pentrru restul țării toare epoca de haur și tot ce a oferit a fost involuție. Pentru restul rupți în kuur a fost boierie curată. Mai ales că mulți pe criterii de partid și de Pe.Ce.Re. au fost implantați în fel de fel de structuri. Bineînțeles că pentru ei cei puțini a fost mai mult decât boierie.

  4. satmarean Răspunde

    fuii, asta nu primeste pensie speciala. murim pe capete pana la 55 de ani (media de speranta de viata a lucratorilor mai si mapn e pe la 62 de ani)

    • @satmarean Răspunde

      La restul nici atat. Dar asta sigur nu te intereseaza. Stii tu, aia pe care ii amendai de zori ca are masca sau declaratie ori ba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.