Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

A murit un foarte apreciat preot din judeţul Satu Mare. A deschis mai multe parohii şi construit biserici

A murit un foarte apreciat preot din judeţul Satu Mare. Părintele vicar foraneu de Carei, Radu Filip, s-a întors în Casa Tatălui, anunţă Episcopia Greco-Catolică de Oradea.
Dupa o grea suferinta, in urma cu putin timp Parintele vicar foraneu de Carei, Radu Filip, s-a mutat in Imparatia Tatalui.
PR. RADU FILIP
A fost hirotonit în: 15 septembrie 1994. A fost numit în parohia Căpleni, jud. Satu Mare. A redeschis parohia Urziceni Pădure unde a slujit până în 1997. În anul 1997 a fost numit paroh la Carei. Aici a înființat parohia franciscană și a construit conventul franciscan cu capela cu hramul ”Sfântul Anton”. A construit, în Carei, biserica cu hramul ”Sfântul Apostol Andrei” unde slujește până în prezent. A redeschis parohii la Moftinul Mic, Mădăras, Craidorolț, Terebești, Lucăceni (unde a construit și o biserică). A recuperat proprietățile bisericii. A fost protopop de Carei și vicar foraneu al Careiului și Sătmarului.
Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, preoții, persoanele consacrate și credincioșii ridică rugăciuni pentru odihna sufletului adormitului întru Domnul, ca sufletul lui să se așeze cu drepții care din veac au bineplăcut Lui.
„Pentru aceasta Te rugăm, Doamne Dumnezeul nostru, robului Tău părintele Radu, care a fost împreună‑slujitor cu noi şi a adormit în nădejdea învierii vieţii celei veşnice, fă‑i odihnă în sânurile lui Avraam, ale lui Isaac şi ale lui Iacob. Şi precum l‑ai pus pe dânsul pe pământ slujitor în Biserică, aşa îl arată şi în altarul Tău cel ceresc, Doamne. De vreme ce l‑ai împodobit pe acesta între oameni cu vrednicie, primeşte‑l neosândit şi în mărirea Ta cea hărăzită îngerilor; Tu ai preamărit viaţa lui pe pământ, şi ieşirea vieţii lui fă‑o ca o intrare între drepţii Tăi cei sfinţi şi numără sufletul lui cu toţi care din veac au bineplăcut Ţie”.
În veci pomenirea lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.