Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

Alertă alimentară! Fructe pline cu pesticide, retrase din mai multe magazine

Alertă alimentară în prag de Crăciun! Fructe pline cu pesticide au fost retrase din mai multe magazine.

Un lot de grapefruit roşu provenit din Turcia, la care s-au constatat depăşiri ale valorilor admise pentru reziduuri de pesticide, a fost retras de la comercializare din mai multe magazine, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară. Fructele la care s-au constatat depăşiri ale valorilor admise pentru reziduuri de pesticide. Retragerea a fost anunţată de furnizorul Microfruits SA, precum și de reţelele Carrefour, Metro şi Anabella.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, marţi, că SC Microfruits SA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a unui lot de grapefruit roşu, provenit din Turcia, din cauza depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos Metil). Fructele în cauză fac parte din Lotul 318, care au fost comercializate în perioada 16 noiembrie – 9 decembrie.

Cei care au cumpărat grapefruit din acest lot sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la Serviciul clienţi din magazinul de unde le-au achiziţionat, urmând a primi contravaloarea, în baza bonului fiscal.

 

4 comentarii

  1. Eroii nopții pe întuneric beznă Răspunde

    Măi oameni buni! Nu mai cumpărați grapefruit roșu! Serios zic! Că nu e mai dulce și mai copt din cauză că e roșu! Nu are nici o legătură una cu alta! Și aia albă e chiar mai gustoasă. Dar indiferent ce fruct este cam tot ce mișcă și se aduce de a turci este full de pesticide. Că asta s-a găsit acum e un lucru dar nu uitați că ei nu sunt membri UE. Și chiar în UE e problemă la pesticidele din fructe (caz elocvent căpșunii de Spania). Nu zic acum că ce producem la noi e mai curat din acest punct de vedere că și ai noștri nu se sfiesc când e vorba de astfel de șmecherii.
    PS. Am citit nu demult o glumă pe internet. Fructe eco sau bio sunt alea care se stropesc noaptea. Sper să nu fie adevărat.

  2. H&R Răspunde

    Mi se pare extrem de interesant ca numai de Pasti si de Craciun gasesc asa ceva tovarasii.
    Întrebări si/sau răspunsuri dacă aveți… dragi cititori.

  3. Mihaita Piticu' Răspunde

    Toate fructele din Turcia is pline de pestidice….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.