Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Boicot! Restaurante din Oradea scot din meniuri produsele austriece

Mai multe restaurante din Oradea „expulzează” din meniuri produsele originare din Austria, cum ar fi energizantele Red Bull, lichiorul Mozart sau vinuri și brânzeturi ce provin din această țară. Boicotul vine ca o reacție la votul negativ pe care liderii Austriei l-au dat inițiativei de includere a României în Spațiul Schengen. Inițiativa le aparține liderilor Asociației Ospitalității din Bihor (AOB), potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit președintelui AOB, Mircea Popa, decizia va fi implementată într-o primă fază în unitățile HoReCa ai căror reprezentanți sunt în comitetul director al asociației. Este vorba despre câteva dintre cele mai apreciate și căutate restaurante din Oradea: Allegria, Rivo Restaurant & Lounge, Due Fratelli, Rosecas, Via 29, Mediterana, respectiv sala de evenimente Palazzo.

De asemenea, AOB îi îndeamnă și pe ceilalți membri ai asociației (în total sunt circa 60 de restaurante, pub-uri, pensiuni etc.) să se alăture acestui boicot.

Într-un comunicat de presă, Asociația Ospitalității din Bihor subliniază că „România este o țară egală cu ceilalți membri ai Uniunii (n.r. – Europene)” și că printr-un asemenea protest cei care conduc afaceri în domeniul HoReCa își pot arăta „patriotismul”.

Mai mult, AOB le sugerează membrilor săi să nu mai folosească serviciile Raiffeisen Bank, respectiv ca cei care fac și livrări la domiciliu să alimenteze mașinile din stații românești de carburanți, știut fiind faptul că lanțul de benzinării OMV are baza în Viena.

13 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Asta da razbunare 😀

  2. c-block Răspunde

    Credeți-mă cel mai mult i-ar doare dacă am răscumpăra Petrom. Astea-s petarde, fumigene apoi se estompează valul de supărare. Pe asta se bazează ei. Nu trebuia să vindem deloc Petrom și mai ales nu rezerva/exploatarea de resurse! Că ce am câștigat până la urmă mai ales că și prețul de vânzare s-a dovedit a fi foarte mic comparativ? Asta ar trebui să facă guvernul dacă ar avea c@aie! Cum au făcut croații cu MOL.

    • Vlad Tepes Răspunde

      Asa este @c-block , dar sa mai avem in vedere ca inca ne rad padurile exportind busteni – o crima economica, nu alta – , multe ministere, agentii centrale sau autoritati locale isi gestioneaza fondurile de miliarde prin banci austriece.
      Oricit am incerca noi sa intoarcem lovitura primita de la nazistii austrieci, nu o putem face la nivelul la care o poate face statul.
      Dar apreciez ca in sfirsit vad cit de cit o urma de unitate a oamenilor impotriva unui dusman istoric.
      Pariez ca si daca eram decuplati de bulgari, nazistii ar fi uzat de dreptul de veto impotriva Romaniei !

  3. kati Răspunde

    Foarte bine!
    Cînd se pornește boicot și împotriva pămînturilor înstrăinate?

    • @kati Răspunde

      Vrei prea multe. De la cine te aștepți? De la cei care au vândut țara en-gross și en-detail?
      Dar vezi că de 33 de ani de când am împușcat pe cineva la lovituție nu mai scriem cu “Δ ci cu “” în interiorul cuvintelor. Deci data viitoare să nu scrii din exces de zel ânstrăinate pentru că acolo ai scris corect. Dar “cînd” și “pămînturilor” sunt scrise incorect. Asta dacă ești așa patrioată. Bine?

  4. Gordon Remsi Răspunde

    Eu nu pot trai fara snitel vienez.

  5. Mihaita Piticu' Răspunde

    Ce prostii :)). Noi nu meritam sa fim in Schengem….. Nu vedeti ca suntem lumea a 3 a. Lumea nu are gaz, apa, canalizare la tara. Se kk in fundu curtii…

  6. marin Răspunde

    In loc de Concertul de Anul Nou de la Viena, sa sune manelele. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.