Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Coşmarul unui şofer profesionist care a accidentat mortal un bărbat beat, terminat după 8 ani de procese!

Coşmarul unui şofer profesionist din Satu Mare care a accidentat mortal un bărbat mort de beat, noaptea, pe carosabil, s-a terminat după aproape 8 ani de declaraţii şi procese, el fiind achitat de acuzaţia de ucidere din culpă.

Potrivit informaţiilor PortalSM, accidentul mortal a avut loc în februarie 2015, dar sentinţa Curţii de Apel Oradea a fost dată în această lună, după aproape 8 ani, timp în care a fost audiat şi purtat prin instanţe.

Potrivit informaţiilor PortalSM, accidentul a avut loc în 10.02.2015, în jurul orei 20.13 pe b-dul Lucian Blaga din Satu Mare. Şoferul, un bărbat profesionist angajat la o firmă, conducea un microbus Mercedes Benz tractând o semiremorcă de pe str. Vulturului pe b-dul Lucian Blaga. După ce a intrat pe b-dul Lucian Blaga, la circa 300 de metri a auzit o bubuitură, dar şi-a continuat drumul, crezând că a lovit un câine. Văzând că nu îi arde farul el s-a oprit să vadă ce s-a întâmplat, iar când s-a întors să vadă ce a lovit a văzut un pantof. În acel moment şi-a dat seama că lovit o persoană, pe care a şi văzut-o pe şosea. A făcut semn celorlalte maşini să oprească şi să sune la 112. Bărbatul lovit a decedat.

În urma autopsiei s-a stabilit că victima avea o alcoolemie de 2,5 g/l alcool în sânge., iar şoferul nu consumase alcool. Nu se ştie cum a ajuns pe şosea, fiind lovit mortal.

Au urmat ani de procese şi expertize şi acuzaţii, şoferul fiind condamnat de către Tribunalul Satu Mare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, dar acesta a făcut recurs şi a fost achitat.

Concluzia judecătorilor a fost că accidentul a avut loc pe partea carosabilă, unde victima nu trebuia să se afle, din moment ce în zona respectivă exista și trotuar. De asemenea, accidentul a avut loc seara, ora 20:30 în luna februarie și chiar dacă în zonă era iluminat stradal vizibilitatea nu era la fel de bună ca ziua. Judectătorii au mai arătat că mișcările victimei puteau deveni imprevizibile, din moment ce era sub influenţa alcoolului, capacitatea de orientare și coordonare fiind în mod afectată. După expertize s-a mai stabilit că microbusul nu avea viteză mare, ar fi avut 56 km/h sectorul cu limita legală de 60 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.