Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO. Misiune dificilă! Patru ucraineni, blocați în Munții Maramureșului. Unul a murit de frig

Misiune dificilă. Patru ucraineni au rămas blocați în Munții Maramureșului, intervenția de recuperare fiind una complexă ce a durat șase ore. Din păcate, una dintre persoane a decedat.

Salvare la înălțime, în condiții de iarnă, după un apel primit de un poliţist de frontieră:

Patru persoane rătăcite în zona muntoasă din Maramureş au fost găsite azi noapte de către poliţiştii de frontieră şi salvamontişti, după o misiune dificilă, în condiţii de iarnă, care a durat aproximativ 6 ore.

Misiunea a început aseară, în jurul orei 18.00, când un coleg, poliţist de frontieră în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte, a aflat faptul că un grup de cetăţeni ucraineni s-a rătăcit pe munte într-o arie greu accesibilă. În acelaşi timp, a fost primit şi un apel la 112 care a fost direcţionat către ITPF Sighetu Marmaţiei. Din cauza faptului că una dintre persoane nu se mai putea deplasa întrucât se afla deja în hipotermie, întregul grup se oprise într-o zonă abruptă în care nu se putea ajunge decât cu piciorul şi ar fi fost în risc de îngheţ dacă ar fi rămas peste noapte.

Imediat, a fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor rătăcite s-a desfășurat în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă.

Căutarea s-a desfășurat în condiții de iarnă, stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50-70 de cm, dar forțele angrenate în activitatea de căutare au depus toate eforturile pentru găsirea cetățenilor ucraineni. Și au reușit!

În jurul orei 24.00, cele patru persoane rătăcite pe munte au fost găsite de către echipele de căutare. Dar, din păcate, una dintre ele, găsită inconştientă, în stare de hipotermie avansată, a decedat în ambulanţă, în drum spre spital.

Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. Love Austria Răspunde

    Mai bine pe munte decat in razboi! Eroii✌🏻

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.