Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

FOTO. Sute de copii ucraineni din Satu Mare au primit cadouri de la Moș

Sute de copii ucraineni aflați la Satu Mare au primit cadouri de la Moș. Peste 200 de copii care studiază în limba ucraineană au primit daruri de la Moș Nicolae într-o acțiune organizată, pe 16 decembrie, la Micula, de către Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Satu Mare.
Evenimentul, intrat deja în tradiția ucrainienilor sătmăreni, a adus bucuria cadourilor și pentru alți 300 membri ai comunității ucrainene din întreg judeţul. În acordurile colindelor tradiționale, președintele UUR Satu Mare, dr. Liuba Horvat, și prim- vicepreședintele Vasile Buciuta, au adus tuturor emoție și bucurie, oferind cadouri consistente cu prilejul sărbătoririi zilei Sfântului Nicolae.
Copiii au fost pregătiţi de prof. Loredana Morar şi prof. Alexandra Iurac de la Şcoala Gellert Sandor din Micula. La sărbătoare au participat primarul comunei Micula, Doboş Ştefan, care şi-a exprimat gratitudinea pentru contribuţia esenţială pe care comunitatea ucraineană o aduce la dezvoltarea localităţii.
Directorul, respectiv directorul adjunct al şcolii din comună, Dobos Csaba şi Renata Sapoian, şi preşedinţii organizaţiilor locale ale filialei au fost părtași, prin prezența lor, bucuria și magia zilei.
În final, Irina Liuba Horvat a mulțumit conducerii centrale a UUR, președintelui Miroslav Nicolae Petrețchi, pentru sprijinul constant, acordat an de an întregii comunități ucrainene din județul Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.