Ultima actualizare: azi, 11:15

Locale

Oră de rugăciune la biserica Bunavestire din Satu Mare, în noaptea de Revelion

Oră de rugăciune la biserica Bunavestire din municipiul Satu Mare, în noaptea de Revelion. Preotul greco-catolic Gheorghe Simion lansează o invitație către toți sătmărenii, indiferent de confesiune, pentru a se uni în rugăciune la cumpăna dintre ani. 

Părintele Gheorghe Simion organizează ora de adorație în noaptea de Revelion de mai bine de 20 de ani.

,,După anii 90, din dorința de a încheia anul într-un mod cât mai creștinesc, am propus membrilor parohiei mele să ne întâlnim cu o oră înainte de sfârșitul anului pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu că a avut răbdare cu noi un an întreg, în care de multe ori am uitat că suntem dependenți de El mai mult decât de lumea aceasta. De asemenea, să-i cerem pentru anul care urmează înțelepciune, precum i-a dat lui Solomon, ajutor și credință tare pentru a înțelege că suntem fii ai cerului, nu ai pământului”, spune preotul Gheorghe Simion.

Astfel, și în acest an, preotul îi așteaptă pe sătmăreni, indiferent de confesiune, să sărbătorească trecerea dintre ani cu sufletul cât mai aproape de Dumnezeu. La final, toți cei prezenți vor putea să bea un pahar de șampanie și își vor putea ura la mulți ani.

,,Felul acesta de a proceda l-am repetat la sfârșitul și începutul fiecărui an, inclusiv în anul acesta, când vă invit pe toți să ne unim din nou în rugăciune în fața bunului Dumnezeu pentru același scop. După momentul acesta, să ne întâlnim cu toții, așa cum am obișnuit întotdeauna, în fața bisericii pentru a ciocni un pahar de șampanie și pentru a ne ura tradiționalul La mulți ani!, a mai spus părintele Simion.

Programul de rugăciune va începe în data de 31 decembrie, de la ora 22.45, la biserică greco-catolică Bunavestire din cartierul Carpați I, strada Clăbucet, numărul 10.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.