Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Românii au făcut plăți cu cardul de 5 milioane de euro, de Black Friday

Românii au făcut plăți cu cardul de 5 milioane de euro, de Black Friday. Cele mai multe tranzacţii s-au realizat în supermarketuri şi în magazine alimentare, unde românii au cheltuit aproape două milioane de euro într-o singură zi, scrie Agerpres, citat de Digi24.

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii şi tehnologie de plată a centralizat datele și a tras linie: românii au făcut 190.000 de tranzacții și au cumpărat de 5 milioane de euro, mult peste nivelul anului 2021. Comparativ cu evenimentul de shopping anterior, românii au cheltuit cu 43% mai mult decât în 2021, când valoarea plăţilor cu cardul a fost în jur de 3,4 milioane de euro (17.006.190 lei).

Cele mai multe tranzacţii s-au realizat în supermarketuri şi în magazine alimentare, unde românii au cheltuit aproape două milioane de euro într-o singură zi (9.504.384 lei). În ierarhie urmează magazinele de bricolaj şi materiale de construcţii unde s-au cheltuit 800.000 de euro (4.057.565 lei), aproape dublul sumei cheltuite anul trecut de “Black Friday” (+47%).

Potrivit sursei citate, valoarea plăţilor online a înregistrat o creştere de 64%, faţă de ediţia anterioară a “Black Friday”, în timp ce numărul tranzacţiilor s-a majorat cu 30%.

,,Practic, acest lucru arată că românii au cheltuit online o sumă medie mai mare decât anul trecut, când aceasta era de 321 de lei, ajungând la 403 lei, de Black Friday 2022. Cele mai multe tranzacţii s-au făcut în magazinele cu articole sportive, urmate de cele cu produse pentru animalele de companie. Valoarea tranzacţiilor online a fost foarte apropiată, românii cheltuind, în medie, 300 de lei pe articole sportive şi 287 de lei pe produse pentru prietenii lor necuvântători. Românii au câştigat încredere în instrumentele de plată digitale, realizând şi tranzacţii online cu valori foarte mari. Au cumpărat, de exemplu, haine în valoare de peste 8.000 de lei, un ceas de peste 5.000 de lei sau telefoane de peste 1.800 de lei”, se precizează în analiza de specialitate.

8 comentarii

  1. Unu Răspunde

    Daaaa..e criza mare, la televizor..in realitate se cheltuie la bani fără număr!si ff bn fac romanii..sincer cred ca renunț la vizionat programele de știri!doar ne induc prostii in cap..

  2. H&R Răspunde

    Sărăcie lucie – Cifra nyomor!

  3. Satmarean Răspunde

    Oare cum îi pot prosti în halul ăsta ???

  4. Beeeee ....... Răspunde

    @Satmarean. Ce te mai miri? Nu e greu dacă calculatorul de bord nu procesează corect informațiile și nu le selectează. Asta este România educată! Ce s-ar mai bucura Ceaușescu de ar afla că proiectul lui cu omul de tip nou a ieșit atât de bine!!! Că de fapt nimeni nu vrea să fii om cu umerii pe cap. Cel puțin în țara asta. Beeeeee, turmă! Că nu vezi că așa de bine conduc țara că din criză în criză trecem! Nici măcar nu le terminăm și deja apara alta! Bine gândit, nu crezi? 🤔😱😱😱😱🤢🤢🤮🤮😢

  5. Jan Răspunde

    Da băi berbecule, te înțeleg, marș la turma ta, ai un instinct perfect de turmă !!

    • Beeeee ...... Răspunde

      Tradus asta vine beeeeeee…..????😱😱😱😱 Că omul nici nu mai știe unde să te pună atâtea porecle ai pe aici!

  6. Marcel Răspunde

    Băi fraților nu va agitati aiurea, 5 milioane de euro raportat la nr de locuitori este chiar mic în comparație cu alte țări, sărăcie este destulă asta e clar pt ca tot omul ar vrea sa aibe și el câte ceva nou și trendy prin casa.

  7. Unu Răspunde

    Numai proștii pun botul !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.