Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Se aglomerează vămile din județ. Românii se întorc acasă de Sărbători

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a fost suplimentat numărul poliţiştilor planificaţi la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere a frontierei, astfel încât poliţiştii de frontieră vor desfăşura zilnic, în întreaga zonă de responsabilitate, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statul vecin, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii maghiari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

Recomandări adresate participanţilor la traficul transfrontalier:

Pentru această perioadă (chiar începând de astăzi) sunt preconizate creşteri ale valorilor de trafic, mai ales pe sensul de intrare în țară, motiv pentru care recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.
În județul Satu Mare sunt operaționale PTF Petea și PTF Urziceni, iar în cursul zilei de sâmbătă, în intervalul ora 10.00 – 18.00 (ora României) sunt deschise și PTF-urile temporare Peleș și Bercu (în zona de competență a SPF Petea) și Horea (în zona de competență a SPF Carei).

Conform configurației punctului, în PTF Petea sunt disponibile, pe sensul de intrare în țară, cinci artere de control – 4 destinate cetățenilor UE și una destinată cetățenilor non-UE. Participanții la traficul transfrontalier sunt rugați să respecte această configurație, mai ales pentru că, în funcție de cetățenia participanților la trafic, diferă și durata în timp a formalităților de control.

În PTF Urziceni sunt 3 artere de control disponibile pe sensul de intrare în țară. Dar, în acest caz, dat fiind că la Urziceni controlul de frontieră se efectuează pe teritoriul maghiar atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare în România, în situația în care traficul se intensifică, poate fi operaționalizată o arteră de control de pe celălalt sens de trafic, așa încât controlul de frontier să poată fi efectuat pe patru artere.

Totodată, Poliția de Frontieră roagă cetățenii să-și pregătească din timp documentele de călătorie și actele mașinii, așa încât, în momentul în care ajung pe aliniamentul de control, prezentarea actelor necesare și timpul alocat efectiv controlului de frontieră să fie cât mai scurt.
Polițiștii de frontieră sătmăreni sunt pregătiți și cu personal suficient, și cu echipamentele necesare efectuării controlului de frontieră operativ, așa încât timpul de așteptare pentru intrarea ori ieșirea din țară să fie cât mai redus.

Polițiștii de frontieră lucrează, în cele două puncte de frontieră, cu toată seriozitatea și conștiinciozitate, în așa fel încât să asigure participanților la traficul transfrontalier un control de frontieră decent, fără să se abată, totuși, de la obligațiile legale ce le revin. Ei sunt pregătiți să se achite cu responsabilitate și implicare de sarcinile de serviciu.

Ne așteptăm ca acest sfârșit de săptămână să vină cu un trafic foarte intens mai ales pe sensul de intrare în România. La fel va fi, cel mai probabil, și în cursul săptămânii următoare. De asemenea, facem apel la înțelegerea persoanelor care ajung în punctele de trecere a frontierei să păstreze ordinea și liniștea publică, să manifeste înțelegere și răbdare, să fie convinse că polițiștii de frontieră sătmăreni fac tot posibilul pentru ca întreaga activitate din perimetrul punctelor de trecere a frontierei să se desfășoare într-un mod civilizat și într-un spirit specific acestei perioade de sărbătoare, în care armonia și echilibrul sunt cuvinte de ordine.

Aplicația Trafic Online, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române, oferă cetățenilor informații actualizate în permanență despre timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei, așa încât, la pornirea în călătorie, cetățenii să își poată stabili traseul în cel mai convenabil mod pentru fiecare dintre ei.

Sursa: Poliția de Frontieră

22 comentarii

  1. Cetateanu Turmentat Răspunde

    Vai ferit-o Dumnezeu,iar vin prietenii din oaș acasă.
    Să vedeți iarăși câte accidente și scandaluri vor fi.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Cel de mai sus e un hot care fură nickurile altora.

      Românii care muncesc în străinătate sunt persoanele care investesc cei mai mulți bani în România. Ei, nu multinaționalele!
      Cât despre comportamentul unora, nu e nicăieri pădure fără uscaturi.

      • sheps Răspunde

        Românurile care vin acasă și cheltuie banii de fapt întrețin acest sistem păgubos existent. Pentru că vezi tu tată vin acasă și ce cumpără? Numai produse din alea făcute afară apoi câștigul pe vânzare pleacă înapoi de unde a venit produsul! Înțelegi tu? Nu cred. Ce investesc omule? Că vin acasă și-și cheltuie banii aici? Că nu plătesc nimic ca și impozit pe venit aici iar banii cum au venit așa și se evaporă. Că nu auzi unul să-și facă o afacere aici, rar este. Numai plasme, mașini și turnulețe pe casă. Aaa, era să uit de piscine. Mea culpa.

        • 3.14 Răspunde

          Sistemul tau pagubos este intretinut deopotriva si de cei care lucreaza in Ro, statul isi ia partea leului. In nici un caz nu e vina lor ca produsele sunt fabricate altundeva, si tu cumperi exact aceleasi produse. Isi cheltuie banii, evident, si probabil contribuie in mult mai mare masura la bunastarea tarii ca si tine. Ca sa isi faca turle si piscine, ei bine, au muncit, au rabdat poate 6 luni fara familie pe cand tu stai acasa si nu faci nici un sfert din ce au facut ei. Mai rau, poate esti bugetar si direct raspunzator pt sistemul pagubos pe care il critici. Vb cetateanului turmentat, ei trimit bani care se cheltuie tot aici. Da, e culpa ta, dar de Craciun ar trebui sa fii mai bun ca doua zile trec repede. Ha ha ha!

          • radical 3,14

            Da tată dar atunci nu este investiție cum spui tu. Pentru că în maxim 24 de ore banii sunt plecați din țară de la momentul cum s-a vândut produsul. Înțelegi? Nu-i ridica statuie la ei că ei de necaz s-au dus afară. 99% dintre ei reușesc să strângă câte ceva dar niciodată nu destul. E ca un fel de agonie economică. Dacă nu îți dai seama că așa se alimentează și se perpetuează sistemul ăsta păgubos atunci îmi pare rău. Și de ce să fiu eu bun când doar te-am ras de mânecă să te trezești/ Nu tu ai început cu ode la adresa lor? Te-a plătit careva sau faci parte dintre ei? Că altă variantă nu văd.

          • Da, Bravo

            👍

          • sheps

            Doar să-l citez pe dumnealui @cetățeanul turmentat.
            “Românii care muncesc în străinătate sunt persoanele care investesc cei mai mulți bani în România.”
            Înseamnă că eu și dumnealui vorbim două limbi românești diferite.
            Când băgați odată la calculator că dacă vii acasă și-ți cheltui aici banii câștigați aia nu se cheamă investiție ci consum!

        • 3.14 Răspunde

          Pt radicali, nu am zis nimic de investitie, am vb de bani cheltuiti, nu fac si nu ma inchin la statui, nu ti-am cerut tie sa fii bun, nu sunt tras de maneca, nu fac ode, eram de acord doar cu un cetatean turmentat cum ca nu doar diaspora alimenteaza sistemul si imi mentin cele scrise dar asta nu inseamana ca ridic ode celor plecati sau “neplecati”, are de ce sa iti para rau, nu sunt platit de ei dar am muncit afara, de aceea vad ceea ce tu nu esti capabil sa vezi sau sa intelegi. In rest ai perfecta dreptate atata doar ca iti da cu prea multe virgule.

          • radical 3,14

            Reține un lucru dar cred că îți dai seama și singur. Este absolut inacceptabil ca jumătate din forț de muncă aptă, tinâră să fie plecată de ani buni, chiar de decenii din țară și să-și câștige traiul acolo! Pur și simplu inacceptabil! Acești oameni în afară de acei bani nu contribuie cu nimic pentru țara asta . iar când va veni vremea pensionării la ei vei vedea show pe la casele de pensii! pentru că vezi tu cam 1,5 milioane dintre cei 5 milioane lucrează fără forme legale! Și asta descalifică complt România. Există un risc real ca mulți dintre ei după 15-20 de ani trăiți afară să nici să nu mai vrea să se reîntoarcă. Pentru ce? Nivelul de forță de muncă plecată de decenii din țară este mult-prea mult peste nivelul normal și acceptabil pentru o țară.
            PS. Acum 20 de ani deja am întâlnit cazuri cu oșeni veniți acasă de sărbători dar copiii lor nici nu mai vorbeau română. Majoritatea numai cu franceza și cu italiana iar în unele sate doar cu engleza. E foarte trist. Ei ce să mai caute când vin “acasă”? Pentru ei am devenit un fel de muzeu în aer liber.

  2. H&R Răspunde

    Vamile nu se aglomereaza, punctele de trecere a frontierei da.

  3. Vb Răspunde

    Vin acasa jobagii

    • Da , Bravo Răspunde

      “….Mai bine venetici
      Decât argați la securisti”
      …capisci slugoiule 😉

      • bigbrother Răspunde

        Important e să ne facem emisiunea cu drifturile în centrul vechi până sse poate, să facem live pe f.book și niște poze pe acolo pentru eternitate. Apoi după ce ne trezim din băutură putem merge înapoi. Iar 11 luni de mucles. Normal că refulează când simți aerul mioritic!

  4. R Răspunde

    Sa va dea voua la m…..e care sunteti curiosi

  5. godina Răspunde

    Vin acasă valorile neamului. Nivelul de inteligenta – 66 %

  6. Gheorghe Răspunde

    In fiecare an cel putți de doua ori vad și aud aceleași vorbe urate despe niște oameni care au ales sa muncească afara.Mai obiele și cârpe mai bipezilor care sunteți niște frustrați da ce aveți voi ca unde își câștigă cineva existenta?Da vo cerut vouă cineva un ban vo încurcat cu ceva acești oameni de vorbiți astfel despre ei?…Plecați dr…ui mai neispravitilor care sunteți robi pe degeaba plătiți cu 2500-2800 de lei la mila patronilor din romanica care-si fac palate si-si schimba mașinile anual pe sudoarea muncii voastră.Ma dacă n-ați vorbi a-ti trece drept oameni cu minte dar asa dați cu mucii în fasole mai iobagilor.Visati cai verzi pe pereți,hori de popă bat și așteptați mila patronilor care sa va mărească leafa cu vreo o suta de lei la doi ani ca să va puteți schimba obiectele.Mai terminați cu grija voastră pentru romanii care lucrează afara.Unii dintre voi nici nu aveți după ce bea apa și va școbiți intre dinți după ce beți dețul visând frumos vise de fată mare….sluji și iobagi in propria tara.Mars la coteț cotarle care sunteți….

    • Tri chicioare strâmbe Răspunde

      Nici nu mă așteptam de la tine un comentariu mai puțin elevat ca asta! Nu plecatul e problemă ci modul cum se comportă prietenii tăi bipezi care practica transhumanța asta strămoșească. Zici că la mai toți le-a sărit siguranța și acum musai trebuie să evacueaze tensiunea din frustrările acumulate peste an! Că dacă s-ar comporta ca oameni normali nici nu ar fi problemă cu ei! Înțelegi? Nu cred.

      • Gheorghe Răspunde

        Strâmbule de picioare tu nu înțelegi ca pana la urma nu ti-a cerut nimeni clisa sau cârnațul de la porc dacă vin cei din diaspora nici nu cred ca te deranjează atât de mult pe tine sau pe alții dar asa suntem noi,găsim sa ne legam de tot felul de lucruri neesențiale și sa-i jignim.Nu cred ca sunt nici mai rai nici mai buni decât alții(neduși pe afară)care se cred o
        buricul pământului și arunca cu noroi în alții.Ma deranjeaza ca de fiecare data când vin sunt unii care pur și simplu ii urăsc și ii jignesc pe toți ca și cum ar fi răii rălilor.

        • Tri chicioare strâmbe Răspunde

          Măi omule! Tu nu vezi că-ți riști viața dacă ieși pe stradă să-ți mai cumperi câte ceva și asta numai din cauza lor? Cum trec de Petea se dezbracă de tot ce este uman că vezi Doamne au venit acasă și trebuie să le facem loc! Pârtieeeee!!! Mă doare lateral undeva de frustrările lor! Dacă făceau școală când trebuia sigur nu era nevoie să plece ca să-și câștige pita! Punct.

  7. H&R Răspunde

    @Cetățeanul turmentat
    Pentru că diaspora investește cel mai mult în economia României de aceea sunt numiți: valorile țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.