Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

VIDEO. WC public pus în fața statuii Lupoaica. Cozma: E bătaie de joc! Primăria: Nu rămâne acolo!

Adrian Cozma i-a transmis un mesaj primarului Kereskenyi Gabor, vorbind despre ”ultima boacănă” făcută de edil. Deputatul sătmărean cataloghează drept bătaie de joc amplasarea unei toalete publice în fața statuii ”Lupoaica”, recent reabilitată. ,,Este inadmisibil”, spun Cozma. Între timp, toaleta a fost mutată din fața statuii.

,,Pe platoul din fața Muzeului Județean s-au gândit că s-ar potrivi perfect un wc public. Chiar în fața statuii ”Lupoaica”, în fața Muzeului Județean și în fața statuii Ostașului Român, trei mari jigniri aduse dintr-un foc. (…) Așa ceva este inadmisibil! Eu nu pot să tolerez ca o construcție ilegală, un wc public să fie amplasat în fața statuii, în fața simbolului latinității poporului român”, a spus Adrian Cozma.

Reprezentanții Primăriei Satu Mare au venit cu răspunsul: Toaleta a fost mutată! 

,,Toaleta de Parcul Lucaciu trebuia amplasata în spatele Lupoaicei, dar firma a pus-o pe platou pentru a face mai ușor racordul la rețeaua de canalizare. Amplasamentul nu este deloc potrivit, astfel că de săptămâna trecută s-a luat decizia ca toaleta să fie mutată în altă parte. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Lupoaica a fost reabilitată în 2021 de Primăria Satu Mare, astfel că în nici un caz nu se dorește afectarea acestui simbol al municipiului Satu Mare”, au transmis reprezentanții municipalității.

Toaleta a fost mutată în cursul zilei de astăzi.

28 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Deputatul ar face bine dacă ar întreba pe știe el cine că înainte de Lupoaică ce a fost acolo. Că mă gândesc că dacă s-ar pune acolo o toaletă sau în fața altui simbol sau statuie atunci nu l-ar deranja. Ba din contră! Unii sunt așa de toleranți că nu mai știu cum să genereze un conflict gratuit interetnic.

  2. ... Răspunde

    Daca racordurile sunt facute acolo, cum dracu il mai muta? De ce nu au pus unul si in fata catedralei, langa statuia lui Ham Janos? Poate o sa mai monteze vreo 2 langa statuia lui Vasile Lucaciu daca tot modernizeaza parcul.

  3. Adi Răspunde

    Iar are un motiv să iasă să facă tărăboi, vițelul.

  4. Mocanu Răspunde

    I se spunea Supozitorul. 🤣

  5. Alex Răspunde

    GARGARA GARGARA SI IAR GARGARA

  6. the boy who survived Răspunde

    La minutul 7:08 ala care filmeaza ragaie cumva? :))))

  7. 💩💩💩 Răspunde

    Eu de aicea înțeleg că deputatul solicită protejarea ușurării tradiționale a românurilor. Știți voi, aia pe unde le vine sau unde le taie pe fiecare capul. Așa tradițional. Noi nu vrem toalete de nici un fel că din moș strămoș mergeam în spate undeva. Dacă la strămoși le-a fost bine așa și nouă trebuie să ne fie bine.

  8. H&R Răspunde

    S-a trezit și asta din beție?

  9. Mae Răspunde

    Acuma serios Gabor !!! Are dreptate !!! Cu atîta spațiu !!!! Le-ai pus chiar unde nu trebuie !

  10. m Răspunde

    S-au activat bozgorasii noștri în apărarea bozgorului șef!Mai ușor că deja lumea vă știe și vă prețuiește de vai mama voastră….Liber la înjurături prieteni ungurasi !Băgați mare…

    • H&R Răspunde

      Vezi că de un timp diaspora tot la nivel de bozgor intră. Ști de ce, sau nu?

    • Unguru civilizat Răspunde

      Lasai ca acuma isi ascut limba la fierar ca lupul din poveste, ca sa poata clantani in 2023

      • H&R Răspunde

        Pentru “scheggem”? În veci n-o să intre România. A căzut în capcana Bruxelles-ului. Alea râd, astea plâng.

  11. m Răspunde

    Putini oameni, restul unguri!

  12. c-block Răspunde

    După faza cu deputatul-supozitor a venit momentul deputatului-veceu??? Numai întreb.😱😮😵🤮
    Asta e treabă de deputat de sărbători?

  13. gicu Răspunde

    interesant orice comentariu la adresa maghiarilor e considerat sovinism, iar Cosma lasand totul la o parte deocamdata e cel mai cu coaie deputat, din partea partidelor romanesti de la revolutie incoace. Va garantez ca in cazul in care va candida local, va fi un adversar de care vor tine cont maghiarii, de fapt ei simt de pe acum pericolul.

    • H&R Răspunde

      🤣🤣🤣🚾

    • c-block Răspunde

      Trebuie musai sa arate ca e mai roman decat romanii. Stii si tu de ce. Restul e cancan chiar si din partea lui. Ca nu ai tu treaba ca de trece la Petea asa turuie si el ungureste ca nu numai! Apoi daca gaseste fraieri care sa puna botul la treaba cu grofii (cum spune el) chiar ar fi tolomac daca nu ar exploata asta.
      In paranteza. Chiar si toaleta publica se amplaseaza in baza unui proiect si a unei autorizatii de constructie. Daca e treaba primariei se discuta si in consiliul local. Dupa tine sunt consilieri PNL in consiliul local sau nu? Ca daca da atunci probabil au dormit. Ca vezi tu totul incepe de acolo. Ca asta este rostul consiliului local ca sa previna daca se poate astfel de situatii.

    • radical 3,14 Răspunde

      În momentul în care se insinuează că totul se întâmplă intenționat și ca să se facă în ciudă majoritarilor atunci da, asta este. Nu neapărat șovinism dar naționalism ieftin. De ce nu pui întrebarea că în CL nimeni nu a zis nimic? Nu numai de la PNL că sunt și alții acolo ne-UDMR? Nu de aia se țin ședințele? Că dacă stau și calculez sunt destui acolo care taie frunze la câini.

    • Supozitor Răspunde

      Nu face mai mult de 15%

  14. Black Răspunde

    Bravo Adi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.