Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Adrian Cozma, noi dezvăluiri în cazul Hotelului Dacia: O ruină foarte ”scumpă”!

Adrian Cozma face noi dezvăluiri în cazul Hotelului Dacia. Deputatul sătmărean arată cu degetul către conducerea Direcției de Impozite și Taxe Locale Satu Mare.

Ce spune deputatul Adrian Cozma:

În cursul lunii octombrie 2022 am solicitat conducerii Direcției de Impozite și Taxe Locale Satu Mare, comunicarea unor informații de interes public, privind numărul situațiilor în care D.I.T.L. Satu Mare, în baza art. 11, al. 9 din Anexa 1 la HCL nr. 207/26.08.2021, precum și în baza acelorași prevederi din HCL nr. 6/2017, a emis decizii de impunere, în perioada 2017-2021, privind majorarea impozitului datorat de proprietarii acelor clădiri, monumente istorice, care se află într-o stare evidentă de degradare.

De asemenea a fost formulată întrebarea, dacă în cazul imobilului ”Hotel Dacia”, monument istoric (cod LMI SM-II-m-A-05221), situat în Piața Libertății nr. 8 din Municipiul Satu Mare, clădire neîntreținută de ani de zile, au fost emise, în intervalul 2017-2021, decizii de impunere pentru majorarea impozitului, conform art. 489 alin. (5) – din Legea 227/2015.Răspunsul formulat de conducerea DITL Satu Mare, având în fruntea ei pe distinsul economist Tincu Vasile, funcționar plătit din banii sătmărenilor, se încadrează în categoria celor obscur-diletante, lipsite de profesionalism și menite a ascunde posibile fapte de natură penală.

Aflăm de la instituția sătmăreană că în intervalul 2017-2021, au fost emise 263 decizii de majorare a impozitului față de acei proprietari ai unor imobile, monument istoric, care nu sunt întreținute. La întrebarea dacă au fost emise decizii de impunere, în intervalul 2017-2021, față de proprietarul imobilului Hotel Dacia, distinsul economist Tincu Vasile ne răspunde: ”A fost emisă decizie de impunere pentru majorarea impozitului…” Sigur, prestația conducerii acestei instituții merită toți… ”banii”, mai ales atunci când te-ai obișnuit să ții oamenii la coadă și să eliberezi somații. Atunci când cetățeanul pune întrebări, uzează de un drept legal, dar se pare că timpul funcționarului e prețios, mult mai prețios decât al celor care se grăbesc să-și plătească taxele și impozitele.

​Dar ce aflăm din răspunsul domnului Tincu? Suntem informați că în intervalul 2017-2021 a fost emisă ”decizie de impunere”, nu aflăm în ce an, dar credem că este vorba doar de o decizie. Bineînțeles, este vorba despre decizia cu numărul 263, restul de 262, fiind decizii ce privesc alte imobile, probabil mult mai importante decât Hotelul Dacia. Cu siguranță că, dat fiind numărul foarte mare de decizii, ne gândim că este vorba despre clădiri gen, Turnul din Pisa, Palatul Dogilor sau Capela Sixtină, monumente față de care Hotelul Dacia nu are aceiași notorietate, dar cu siguranță că are aceiași valoare simbolică. Știți ce reprezintă numărul 263? Reprezintă a 263-a parte din preocuparea administrației locale față de clădirea simbol a sătmărenilor. Atunci când spun a sătmărenilor, mă gândesc la cei care au construit acest imobil.

​Eu îi întreb pe sătmăreni, mai știți o altă clădire, monument istoric, care să arate în halul în care arată Hotelul Dacia? Poate o fi, cu siguranță, dat fiind faptul că s-au emis 262 de decizii de majorare a impozitului. Adică acei oameni vor plăti impozit majorat, în timp ce clădirea simbol a orașului se degradează de ani de zile, iar primăria Satu Mare îi taxează doar pe unii dintre cetățenii ei? Subliniez, doar pe unii! Să ne explice DITL Satu Mare, de ce în anii 2017, 2018, 2019 nu au fost emise decizii de majorare a impozitului față de proprietarii acestui imobil?

Și o întrebare directă pentru domnul distins economist, Tincu Vasile: absența acestei decizii de majorare a impozitului, ajută la realizarea unei transfer de proprietate a unui monument istoric?

 

 

 

18 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Chiar nu pricep de ce se supără deputatul. Cum a întrebat exact așa s-a și răspuns! Dacă vroia să afle cdacă s-au emis în timp mai multe decizii (mă gândesc că vroia să afle dacă s-au emis an de an astfel de decizii) în acest sens atunci așa și trebuia să formuleze întrebarea către DITL! A întrebat dacă s-a emis ecizie de impunere și a aflat că da! Nici măcar aia nu a întrebat dacă impozitul mărit a fost încasat!
    Greu e cu limbul român la unii! Trăiască Liceul Forestier ever forever! 🤔😥😲😵🤮

    • Lache Răspunde

      Ba cosma felician explica ne cum l ai pus le finu tau valer secretar de stat la mediu baaa cand a e economist nu diferentiaza llopi de stejar, ma da nu tii rusine sa iti tot platesti articolele prin ziare ca tu faci ca tu dregi, explica ne cata subventie iei acolo la ardud unde aveti pamant, si nevasta lu fini tau cum a ajuns la ITM

  2. unu Răspunde

    sincer nu vreau s ate supar si eu am terminat liceul forestier , dar nu am urmat jegul politic asa ca sunt om , nu liceu e de vina ca sunt asa oameni precum cozma si restu, niic avocat nu era daca nu era cineva din spate sa il impinga……..

  3. Una Răspunde

    La forstier, ipa si constructorul erau cei mai slabi elevi la învățătură, pleava județului !!!

    • Solid Răspunde

      Nu stiu cine te crezi?! Mentionez ca nu agreez comportamentul deputatului Cozma fata de maghiari, deoarece despre tot, dar absolut tot, despre ce vorbeste este construit de Regatul Maghiar, deci nu inteleg despre ce vorbeste ! Ar trebui sa se zbata pentru patrimoniul construit de semenii lui! Dar tu, Doamna, despre ce pleava vorbesti, si cine te crezi (eu am terminat la Liceul de matematica fizica “Mihai Eminescu”) ca ai dreptul sa numesti pe oricne “pleava”? Acele persoane pe care-i numesti tu astfel au construit blocurile, au facut mobilierul in acele blocuri, au avut grija de padurile, care azi sunt furate si au construit masini, ca au fost la IPA sau la Unio !!!!!!! Deci totusi cine ti-a dat tie dreptul sa judeci pe altii?

    • @una Răspunde

      I-auzi ce nu zice creatura asta.
      Da mătăluță ce liceu ai terminat de ești așa de ”dășteaptă”? Sau ai auzit și tu niște povești nemuritoare de părinții care ți-au cumpărat diploma de bac.

  4. Adisor Răspunde

    Adisor puisor, stau și mă gândesc ce ișteni tăi vrei. Hotelul o stat ani de zile in paragină în proprietate românească și nici la 2 m de cot nu te-a durut. Sau pe-atunci erai ocupat cu coregențele si restanțele. Acum că e în proprietate ungurească nu e bine că stă in paragină.
    Zi clar ce vrei! Pune bani pe masă și cumpără-l și donează-l orașului, samaritan bun ce esti tu. Sau investește și fă depozit de țigări din ea.
    Iar dai in fasole cu flora nazală.
    Apropo, cu acciza de la combustibil si reducerea asigurarilor cum rămâne? Cum stai cu ele?

  5. Loop Răspunde

    TREBUIE RENOVATĂ CLĂDIREA HORELULUI DACIA CÂT MAI CURÂND, IAR TOATE COSTURILE PÂNĂ LA ULTIMUL CENT IMPUTATE UDEMEREU LUI IAR DACĂ NU VREA SĂ PLĂTEASCĂ ATUNCI EXECUTATI SILIT ȘI BĂGAȚI TOȚI ÎN PUȘCĂRIE PT. 30 DE ANI PT. CRIMĂ ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII!!!!

    • Eu Răspunde

      Ai grija ce tragi pe nas! Las-o mai moale !

    • AVC Răspunde

      Numa usor ca mintenas faci avc. Loop spune te rog cum se numea hotelu in 1902 cand a fost construit

    • Calin Răspunde

      Mă pendanterie gramaticală. Văd că stai prost cu nervii. Istoria nu începe la ”UDEMEREU”, cu s-a fixat în ganglioni neuronali de care beneficiezi din naștere. Începe de la Țînțaș si compania.
      Pentru crime impotriva umanității tu ar trebui să fii închis într-un ospiciu unde să te fii obligat să citești

  6. wow Răspunde

    No baszmeg, altu cu liceu forest,,,,stie limbu hotu,,adica loop

  7. H.K. Răspunde

    Loop tu vorbești despre hotelul Pannónia????? Aiurimea P..I mele.

  8. #nuvotămincompetenti Răspunde

    Halooooo!!!!
    Tintas și compania
    Va spune băiatul !!!
    Vasile Tintas(Negresti Oas) , Sobo Pisti (Orasu Nou) și bineînțeles mizeria care nu știe sa lege trei cuvinte pentru a forma o propoziție ! Celebrul Ciocan Gheorghe (Certeze)
    N-o fraților ăștia sunt , da idiotul asta de Cozma nu a zis nimic înainte ca sâc … era laaaaa P-DL supozitorul ai acuma latră vezi doamne!!! Numai excroci și nemernici am avut in oas !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.