Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Alertă în județ. Măsuri de urgență după confirmarea unui caz de rabie la vulpe

Prefectul Radu Roca, în calitate de președinte al Centrului local de combatere a bolilor Satu Mare, a convocat, marți, 10 ianuarie 2023, ședința unității locale de decizie. La întâlnire au participat subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, directorul de Cancelarie, Radu Iancu, vicepreședintele Consiliului județean, Lenuța Cornea precum și șefii tuturor instituțiilor implicate.

Urmare a confirmării unui caz de rabie la vulpe, în localitatea Orașu Nou, CLCB a adoptat decizia nr 2/ 10.01.2023 privind aprobarea planului de măsuri privind delimitarea zonei considerată de risc crescut.

Principalele măsuri stabilite azi privesc catagrafierea și inspecția animalelor receptive din exploatația afectată, restricționarea mișcării animalelor și stabilirea zonelor de protecție și supraveghere dar și identificarea animalelor din speciile receptive din localitatea Orașu Nou.

Ca măsură suplimentară, la nivelul comunei Orașu Nou a fost dispusă identificarea și gestionarea câinilor fără stăpân ținând cont de riscul epidemiologic ridicat legat de această boală gravă (incurabilă) atât la animale cât și la om.

De asemenea Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare recomandă tuturor deținătorilor de câini și pisici, vaccinarea de urgență a acestora și consemnarea în carnetele de sănătate.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

2 comentarii

  1. Attila Răspunde

    Jön a róka. Jön a róka. Jön a róka, ne nézz hátra,

  2. Sile Răspunde

    S-au facut nenumarate sesizari si pentru zona MICRO 17 unde multi locuitori au vazut o vulpe chiar pe langa SCOALA ION CREANGA. Nici in ziua de azi nu a fost prinsa, ziua dormea prin gradinile din fata blocurilor sau in beciuri. Pana nu se intampla ceva, nu ia nimeni masuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.