Ultima actualizare: azi, 10:48
Locale

Anchetă la Spitalul Judeţean după moartea Ştefaniei! A fost sesizat şi Colegiul Medicilor

Anchetă la Spitalul Judeţean după moartea Ştefaniei, eleva de 15 ani moartă la scurt timp după ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe. Conducerea spitalului anunţă, printr-un comunicat de presă, că s-au făcut toate demersurile pentru clarificarea cazului, fiind sesizat inclusiv Colegiul Medicilor.

“Suntem alături de familia minorei R.K.S. decedate la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 18.01.2023 exprimându-ne întreaga noastră compasiune, cu precizarea că s-au făcut toate demersurile necesare în vederea analizei acestui caz din punct de vedere medico-legal, profesional și etic de către comisii de specialitate distincte, inclusiv Colegiul Medicilor, având ca obiectiv identificarea eventualelor erori sau abateri de la normele practică și conduită etică și deontologică.

La momentul finalizării acestor demersuri vor fi aplicate imediat toate măsurile care decurg din normele legislative în vigoare.

Mulțumim presei locale pentru implicare și semnalizarea atitudinilor neconforme în relația personalului medical cu pacienții, amintind pacienților că feedbak-ul lor este foarte important pentru activitatea de îmbunătățire continuă a serviciilor noastre către populație, motiv pentru care îi încurajăm să sesizeze în scris orice nemulțumire în vederea luării măsurilor corective necesare”, precizează Spitalul Judeţean.

Părinţii fetei nu înţeleg ce s-a întâmplat

Părinții adolescentei, în vârstă de 15 ani, care a decedat în data de 18 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Satu Mare au o altă poveste comparativ cu cea a medicilor de la UPU referitor la decesul Ștefaniei. Ei spun că luni, 16 ianuarie, au fost cu fata la UPU, iar joi aceasta a murit tot la UPU.

Părinții fetei au vorbit într-un interviu realizat de TV1 și spun că vor să se facă lumină și dreptate în acest caz. Ei spun că fata nu s-a simțit bine luni, însă nu a fost în stare gravă, așa că au fost la spital cu ea. Acolo, spun ei, i s-au făcut raze și un test pentru depistarea gripei, care a ieșit negativ. Apoi, au trimis-o pe fată acasă, fără niciun tratament. Potrivit părinților, medicii i-ar fi spus să meargă la ORL. În ziua următoare, fata a fost la școală, s-a simțit bine, iar apoi, miercuri, au mers cu ea la Caritas pentru alte investigații.

Joi, fata nu s-a simțit bine, așa că părinții au dus-o din nou la UPU. Acolo, medicul i-a spus să se dezbrace după care i-a spus mamei:„Nu vezi că-i obeză?”. Femeia l-a întrebat pe medic ce crede că are fata, iar medicul i-a spus: „Taci din gură!”.

În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea”, a spus mama în interviul realizat de TV1. 

Mama a fost rugată să iasă, iar apoi un medic a ieșit și i-a spus că fata este în stare gravă.

Eu nu știu cine o greșit sau ce s-a întâmplat, că nu îs doctor. Eu doar atâta pot să zic, că pe fiica noastră am dus-o pe picoare, zâmbind înauntru, veselă. Si am dus-o acasă în sicriu”, a spus tatăl fetei.

 

Protest la spital

Protest la Spitalul Judeţean Satu Mare după moartea Ştefaniei, tânăra de 15 ani. În mediul online se organizează un protest în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, în care se va cere demisia medicului impertinent care a tratat-o pe copilă.

„În memoria Ștefaniei și a altor oameni umiliți și batjocoriți de Dr. R. P. cerem ca dansul să-și dea demisia ca nimeni niciodată sa nu mai treacă prin mâinile lui.
Toți avem copii,nepoți și aceste lucruri trebuie sa se termine!
Incepand de Joi 26.01 ora 18 ne adunam în număr cât mai mare în faţa Spitalului Județean pentru demisia dânsului și vom merge câte zile este nevoie sa ne audă toată ţara.
Vrem un spital sigur!
Distribuie și tu cât mai multor oameni!”, transmit iniţiatorii.

5 comentarii

 1. ... Răspunde

  Pe lângă malpraxis (la prima vizită la UPU când a fost expediată din scurt) este cel puțin omor din imprudență. Trebuie scuturat bine acolo că nu se mai poate. Nu am eu nimeni nimic dar asta e deja prea de tot.

 2. ... Răspunde

  Și încă atât că dacă se luau măsurile adecvate și nu se mătura mizeria sub preș (doar în mass media a reapărut un caz de fix 6 ani) acum probabil nu era acest scandal. Sunt lucruri care nu sunt permise și acesta intră în categoria respectivă. Dacă moare un pacient cu multe probleme și în etate la UPU mai treacă-meargă dar asta este inacceptabil. Incompetența și delăsarea ucide!

 3. Un satmarean Răspunde

  Tot spitalul și jumătate din oraș îl știe pe acest domn doctor cum se comporta , au mai fost atâtea plângeri împotriva lui și de fiecare data nu sa facut nimic.. La fel de urat se comporta cu personalul din subordine care nu îndrăznește sa spună nimic. E păcat ca trebuie sa se ajungă sa moara cineva ca să se rezolve câte o problema. Condoleanțe familiei.

 4. Pop Ioan Răspunde

  Da pe cine are in spate acest macelar??

  • ... Răspunde

   Că bine zici că numai așa putea rezista și a se reangaja tot acolo că de ani de zile este povestea asta și sunt foarte multe sesizări, inclusiv în ziare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.