Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Benzina și motorina s-au scumpit considerabil în prima zi din 2023

Carburanții s-au scumpit în prima zi din anul 2023, anulând aproape toate ieftinirile survenite în ultima lună. Benzina s-a scumpit cu 36 de bani pe litru, astfel încât cel mai ieftin litru de benzină standard poate fi cumpărat în România cu 6,29 lei. În același timp, benzina premium a crescut la 6,75 lei pe litru, arată datele Plinul.ro

Cea mai ieftină motorină din România se vindea astăzi cu 7,49 lei pe litru, cu 38 de mai mai mult decât în ziua precedentă, nivel care a fost ultima dată atins în data de 8 decembrie 2022, potrivit datelor Peco-Online.ro.

Totodată, motorina premium s-a apropiat din nou de 8 lei pe litru, prețul de vânzare la cea ma ieftină stație din România fiind de 7 lei și 85 de bani pe litru. Prețul gazului petrolier lichefiat (GPL) s-a menținut la același nivel din ultimele zile, de aproximativ 4 lei pe litru. Guvernul a suspendat compensarea de 50 de bani a carburanților începând cu data de 1 ianuarie 2023, menționând că nu este vorba de o anulare a măsurii, ci o suspendare, iar măsura s-ar putea întoarce dacă prețurile cresc din nou.

Sursa: Digi24

6 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Cum adica s-au scumpit….considerabil???? Benzina era 5,99 si a crescut la 6,35, o crestere de 0,36 bani cand reducerea era de 0,50 bani!!!! Cu 0,14 lei mai putin decat trebuia, si atunci ???? Faceti titluri pompoase doar de dragul cui?????Nesimtitilor!!!!!

    • !? Răspunde

      Tăți se plang de scumpiri, da nu ai loc de masini si oameni pe strazi si in supermarketuri . Asta inseamna sa ai “orbu gainii”. Ii rau, da nu pentru mine.. .La Multi Ani!

  2. !? Răspunde

    Foarte mare scumpire.. la cat alimentez eu , primeam trei lei “ajutor” de la guvern. Sa stai ca prostu la benzinarie pentru 100 de lei economie la 3000 de litri? este de necrezut. Eu i inteleg pe marii consumatori, dar nu-i inteleg pe consumatorii casnici. Da ce o sa faca cand se termina carburantul la nivel mondial.? Peste vre-o 40 de ani. O sa ne omoram intre noi? La cat de primitiv este omul, ne putem astepta…Omul este cel mai primitiv ANIMAL de pe planeta!

  3. Big Brother Răspunde

    Apoi Cozma nu a redus pretul carburantilor? Nu asa a promis in aprilie???

    • H&R Răspunde

      Si din asta ce conflict interetnic va iesi? Vezi? Asta baga numai bete-n roata. Atat poate capul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.