Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

FOTO. Hoț încătușat în vama Petea. Prins cu droguri la intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la intrarea în țară un bărbat din Botoșani care are de executat nouă luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt. În urma controlului efectuat asupra acestuia, polițiștii de frontieră au descoperit ascuns un pliculeț care conținea o substanță vegetală, de culoare verde oliv, posibil cannabis.

Ieri, 11 ianuarie, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de intrare în România, pasager într-un autovehicul, un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în județul Botoșani.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în țară, la controlul efectuat de către polițiști s-a constatat că pe numele acestuia a fost emis, în 20 decembrie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Judecătoria Botoșani l-a condamnat pe tânăr la nouă luni de închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de furt.

Mai mult, în urma unei verificări, asupra acestuia a fost descoperit, un pliculeț transparent cu sistem de închidere zip-lock în care se afla o substanță vegetală, de culoare verde oliv, posibil cannabis.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, respectiv de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, substanța a fost ambalată, sigilată și transmisă către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legea 143/2000.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.