Ultima actualizare: azi, 11:56

Naţionale

FOTO. Prima mașină care merge cu apă! Invenția unui bărbat din județul vecin

Prima mașină care merge cu apă! Florin Călăuz, din municipiul Baia Mare, a montat pe autoturismul său Dacia un dispozitiv care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de motorină. Florin Călăuz a realizat o invenție bazată pe apă plus hidroxid de sodiu, iar dispozitivul l-a montat pe mașina sa, o Dacia Logan.

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorina pot face drumul din Baia Mare pana la Constanta, dus-intors si din nou pana la malul marii”, a declarat Florian Calauz pentru mesajul.ro.

El spune că folosind un litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs 10.000 de kilometri.

Vorbim de apa plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie si oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea.

Hidrogenul prin ardere dezvolta o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru ca în ardere se folosește hidrogen”, a mai declarat inventatorul Florian Călăuz.

 

Sursa: Adevărul

24 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Felicitari !!! Dumnezeu sa-l pazeasca.Un om care face ceva deosebit pentru tara .

    • Techno Răspunde

      Inventia lui peste prajit….. Ce creier au cei care au omologat *inventia *….
      Chestia asta : generator HHO a fost facuta de multi ani, e plin youtubul de filmulete, care maresc clikurile. Daca era viabil, toate fabricile l-ar fi montat pe masini.
      Necredinciosii sa calculeze : un motor de 1800cmc la turatia de 2000/min de cat gaz/hidrogen ar avea nevoie, nu mai zic de randamentul electrolizei. ( nu se poate cu energie putina, deci din curentul tras din baterie sa obtii mai mult, adica hidrogen =energia se transforma)

      • ?! Răspunde

        Motoarele pe hidrogen s-au inventat de mult, Cine mai vinde petrol daca tu poti sa circuli cu “apa”? Intreb numai asa, pentru un prieten..

        • Techno Răspunde

          Obtinerea hirogenului este scumpa,doar in timpul de mers in gol al eolienelor si solarelor se poate obtine mai ieftin. Japonezii fabrica mai multe masini pe hidrogen, dar hidrogenul este transformat in electricitate cu ajutorul unei “pile de combustie” si alimenteaza un motor electric fix ca electricele cu baterii. Deci nu se arde in cilindrii….

        • ???? Răspunde

          Ia zi un motor pe hidrogen, ca de Otto, Diesel, Stirling, Robinson, am auzit….

      • ?! Răspunde

        Ok, suntem rezonabili si nu intelegem ca bagi apa in rezervor, apesi acceleratia si mergi pana la Paris. Dar este clar ca hidrogenul este un combustibil foarte viabil. Ca noi nu avem mijloace sa il producem instant un cantitati industriale, este alta poveste. Suntem inca primitivi, asa ca acum 100 de ani cand nu cunosteam nici telegraful. Ce sa mai vorbim de lampi, diode, tranzistori, microprocesoar, telefoane, computere, laptopuri, smarfonuri…Hohoho…unde am ajuns in 100 de ani? Nu va puneti intrebarea cum s-a putut asa un progres tehnologic in nici 100 de ani?… Cand in 6000 de ani oamenii nu au inventat nici macar motorul pe aburi. Foarte ciudat…

        • Nobmw Răspunde

          În schimb, întrucât combustia hidrogenului are loc într-o atmosferă care conține oxigen și azot, procesul de ardere a hidrogenului are ca efect secundar eliberarea de oxid de azot. Un gaz nociv pentru sănătatea omului care este eliberat în atmosferă de orice fel de motor cu ardere internă, indiferent că este alimentat cu benzină, motorină sau hidrogen. Și exact acel gaz nociv care a stat la baza scandalului Dieselgate în 2015.

          Din acest motiv, mașinile cu motoare termice alimentate cu hidrogen nu pot fi considerate mașini cu zero emisii. Și este, implicit, și unul dintre motivele pentru care industria auto nu a acordat o atenție foarte mare acestui tip de propulsie.

  2. satmarean Răspunde

    Pentru Portalsm: de ce nu mentionati ca inventia a fost omologata? Este foarte important.

  3. Oare Răspunde

    El doar a pus-o în practică, nu a și inventato…

  4. Distanta Răspunde

    Omul zice ca face drumul de Baia Mare – Mare de 2 ori adica 10.000 km :))))) atat despre autenticitatea informatiilor. De ce nu de 6 ori???

  5. C4s Răspunde

    Clickbait autentic!

  6. Chupacabra Răspunde

    Pentru pace și popor, eu ma pi s în rezervor !

  7. satmarean Răspunde

    Cei care nu pricepeti mai interesati-va. Daca se omalogheaza o inventie, inseamna ca ii apartine lui si nu a fost altcineva care a mai facut asa ceva si se inregistreaza la OSIM.

  8. Gheorghe Răspunde

    Mergeți cu el la Pitești la Dacia sa puneți invenția lui în practica.Fiecare rumen sa aiba dacia cu motor pe apa(nu apa sâmbetei)ci chiar apa buna.Io auzisem ca de fapt nu este chiara apa chioara,apa de ploaie ci ar fi pișat de fată mare amestecat cu cel de baba batrana și ca ar trebui facut gargara cu el inainte sa-l pui in masina,da asta-i alta poveste.De ce sa nu beneficieze toți dacii liberi(si eventual hoverii unguri,ca-s de-ai nostri si ei,estici)de pe urma acestei mari invenții .Invenția mileniului 3 pe toate motoarele,pe drujbe,pe motocoase,de ce sa depindem noi de alții când ne’a dat Sf Mary asa cadou în paradisul și gradina ei,numita România!?…Desteapta-te romane nu te lasă asuprit de occidentul cel rău când ai asa mare descoperire.Partidul (h)aur,în special șeful lui Simi și cu sosokina(singurii iubitori de d(r)aci liberi) sa meargă sa ia problema în dinți,sa nu lase ca psdudmrpnljohanis sa-l aresteze pe acest sfânt inventator de motoare care funcționează cu apa,după ce faci gargara cu ea este numai buna de circulat 10.000 de km.

  9. Alex Răspunde

    Condensatorul de flux al lui Marty McFly.

  10. ?! Răspunde

    Hidrogenul este un combustibil foarte bun. De muti ani, eu am mai mai spus (am scris acum 20 de ani pe un site, ca germanii urmeaza sa foloseasca motoare pe hidrogen) ca este energia viitorului. Germanii au descoperit de multi ani motorul pe hidrogen S-a descoperit de mult dar interesele mondiale in petrol si hidrocarburi au fost mai puternice. Si acuma cu doi litri de benzina si o butelie de gaz, ma rog asa ii zicem, mergi sute de kilometri. Hidrogenul este un combustibil extrem! Vezi si bomba cu hidrogen (spus grosso modo) mult mai distrugatoare decat bomba atomica

    • Ford Răspunde

      Cel mai simplu și eficient mod de a produce hidrogen este prin procesul de electroliză al apei, iar acest lucru implică utilizarea unor electrizoare care au nevoie de… energie electrică.

      Potrivit raportului “Fuel Cell Electric Vehicles 2022-2042” realizat de compania de cercetare IDTechEx, pentru producția unui kilogram de hidrogen este necesară o cantitate de energie electrică de 50 kWh.

  11. Normalul Răspunde

    Autorul articolului ne spune ca masina merge cu hidrogen si ne da aceasta explicatie: care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de motorină. Până la urma cu ce functionează faimoasa inventie cu hidrogen sau cu motorină ?

    • ?! Răspunde

      Nu face bascalie Ca si de Otto si Diesel au facut multi bascalie. Si acuma apesi o pedala si mergi sute de km

  12. ?! Răspunde

    Helium-3 este energia viitorului. Se gaseste infinitzecimal pe Terra si in cantitati suficiente pe Luna ca sa asigure necesarul energetic pentru omenire pe cateva mii de ani, daca nu mai mult..De aici batalia pentru astrul nostru Luna. Cautati cu google, Helium-3…Si mai ascultati de aia mai batrani, ca nu pierdeti nimic🙂 Nu degeaba a fost sfatul batranilor la indieni din america… no ca am glumit, eu sunt liberal in gandire, asa ca faceti ce credeti voi ca este mai bine. Nu m-am bagat niciodata in ce fac copii mei. Si nu am gresit cu nimic.

  13. Vasile Răspunde

    Un căcat de articol,nu este inventia lui ,este o mare țeapa pe youtube a fost prezentat de 3 ani într-un filmuleț acest generator de hidrogen ,este inventat in Italia si este o porcarie 1l hidrogen=6l motorina, pt a produce 1litru de hidrogen iți trebuie 40kw un alternator de dacia produce 1.4 kw deci trebuie sa mergi30-40 ore pt un litru de hidrogen .o excrocherie.

    • Gheorghe Răspunde

      Vasile lasa-i pe unii sa se îmbete cu apa de ploaie crezând ca au inventat carburantul viitorului.Treaba fiecăruia,fiecare are dreptul sa se îmbete cu ceva.Nu?….hori de popă bat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.