Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Primarul-exemplu din Satu Mare. La ora 4.00 dimineața deszăpezește drumurile, la 8.00 merge la Primărie

Primarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, a ieșit marți dimineața la ora 4.00 dimineața pe străzile din localitate pentru a curăța zăpada, astfel că atunci când oamenii au început să miște, au găsit drumurile curate. Când a terminat de curățat șoselele, după aproximativ trei ore, Dinu Birtoc și-a continuat munca, la Primărie.

El spune că are angajați la Primărire, dar legea nu îi permite să le dea spor de noapte, așa că i se pare normal să meargă el. Totodată, primarul spune că nu simte că ar face acest lucru din obligație, ci din plăcere. În total, are de curățat 45 de kilometri de drumuri laterale, pe care îi parcurge în aproximativ trei ore.

„Nu e ca la seș. Aici nu îi bine nici zăpadă mare, nici polei. Trebuie să fi mereu atent, să pregătești terenul. Dacă vezi că urmează -5 grade la noapte și afară e umed, e normal să fi preventiv și să pui sare ca să eviți producerea poleiului. Trebuie foarte bine monitorizat. Nu mă plâng, fac asta de câțiva ani”, a declarat Dinu Birtoc.

În vreme ce majoritatea Primăriilor contractează o firmă, primarul Birtoc preferă să iasă el personal la deszăpezit și să economisească, astfel, o sumă generoasă de bani din bugetul local.

„Am avut și noi anii trecut, dar ne-o stors de bănuți. Fac contract pe oră, trebuie să plătești. Costă aproximativ 150.000, iar eu dacă cheltuiesc 2.000-5.000 lei pe motorină, deci rămân câțiva bănuți la buget”, a mai spus acesta.

9 comentarii

  1. Nyznaiu Răspunde

    Exemplu negativ sau pozitiv ?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Stai că încă DNA ori ANI încă nu s-a pronunțat! Ai puțină răbdare. Că știi bine că în țara asta nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită.

  2. Izman Radu Răspunde

    Din nou publicitate??? De ce nu i-ați făcut publicitate și soției domnului primar, care a luat cu 10 concursul pentru postul de secretar la școala generală Călinești Oaș!!! Să sperăm că nu o să se cheltuie mai mult de 2000-5000lei pe motorina pentru deszăpezire!

  3. Alin Răspunde

    Lauda de sine nu miroase a bine!

  4. Anonim Răspunde

    Bravo ! Ridic pălăria !
    Omul a făcut o treabă bună ,cârcotași beți apă să nu vă deshidratați .

  5. Nha Răspunde

    Daca avea un pic de rabdare nu cheltuia deloc. O topea soarele!😂

  6. Cetateanul Răspunde

    Măi gunoiule de Nha,dacă nu erau drumurile curate făceai gălăgie că nu poți circula.
    Tu acasă ai așteptat să apară soarele să-ți topească zăpada?
    Cu o parte din voi nici cum nu e bine,mancavar franțu.

  7. Beny Kira Răspunde

    Se vede ca nu e de la PSD.

  8. Mae Răspunde

    Face ore suplimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.