Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Primarul și-a prezentat prioritățile: Finalizarea podului peste Someș!

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, și-a prezentat prioritățile pentru anul 2023. În vârful listei se află finalizarea podului de la ștrand.

Kereskényi Gábor le-a prezentat parlamentarilor sătmăreni prioritățile pentru 2023, printre care se numără, pe lângă finalizarea podului peste Someș, îmbunătățirea infrastructurii sau extinderea iluminatului public.

Ce spune primarul Kereskényi Gábor:

Pentru ca Satu Mare să fie și în 2023 un oraș care se dezvoltă, în care se fac investițiile publice necesare, este nevoie de o colaborare între administrația locală și reprezentanții sătmărenilor în Parlament. În acest scop, am prezentat parlamentarilor sătmăreni prioritățile municipiului Satu Mare din acest an:

– Îmbunătățirea infrastructurii. Alocarea unor sume importante pentru investiții și în 2023;

– Finalizarea podului peste râul Someș, zona str. Ștrandului;

– Finalizarea proiectelor din fonduri europene;

– Extinderea și modernizarea iluminatului public;

– Îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice;

– Demararea proiectelor finanțate prin PNRR și Programul Anghel Salignyi.

15 comentarii

  1. Bucuresti Răspunde

    Felicitari domnule primar.

  2. Gica Contra Răspunde

    Si eu zic ca este un primar foarte bun. Adica mai bun decat ce-am avut in ultimii 30 de ani.. No bine, ca are si un sprijin consistent din partea UDMR, care este la guvernare, implicit si de la Ministerul Dezoltarii, un minister cu cei mai multi bani. Cseke Attila ministrul dezvoltarii.. Colac peste pupaza, bine ca avem un asa primar(, toti oamenii din acest oras beneficiem de actiunile lui… Cu toate ca carcotasii croncane de pe margine. Ca la footbal…
    PS
    Nu este un primar fenomenal, sunt multe de reprosat daca suntem rautaciosi. Dar a fost singurul primar care a facut o schimbare vizibila la orasul nostru. Pentru cine are ochi (creier era sa scriu) sa le vada.

    • bigbrother Răspunde

      Vezi tu, toate ar fi bune si frumoase daca macar in ceasul al 12-lea am reusi sa terminam cap-coada un proiect si sa si predam comunitatii ca sa se foloseasca de ea. Gen parcul de la Cubic, statia de autobuz de pe Fabricii care leaga cursele intraoras cu cele intre localitati. Intelegi? Ca degeaba se fac daca zac nefolosite. Centura nu socotesc aici ca doar nu e investitia primariei.

      • Kuka Răspunde

        “Parcul” Cubic încă n-a fost preluat de către primărie, din cauza multiplelor probleme pe care l-au constatat! Aici problema este cu dichis, executantul este firma unui fiu de mare sculă de la pedele-penele București, implantat de către gașca pedelistă locală a călărețului!
        Stația de autobus de pe Botizului (Fabricii) este preluată de către Transurban, dar se așteaptă modificarea contractelor CJ cu operatorii de transport. Aici este mare opoziție din partea călătorilor, care vor fi obligați să coboare aici și să-și procure un bilet de autobus orășenesc.
        După părerea mea, era mai bine să se facă acel parc tot cu firma de casă a iudemeruelui, firma tare în betoane, care face treabă bună! Oricum, pe lângă ce au făcut sudiștii la cubic, firma tare e zeci de ani în față!

        • m Răspunde

          În regula ,dar prostovanul care a propus-o,proiectat-o,altul care a aprobat investiția etc nu au văzut impedimentele?Să și-o duca Gabor acasă și să facă poze pentru creșterea gradului de imbecilitate în administrație!

    • Kuka Răspunde

      @Gică:
      Primari buni, am mai avut, nu te ține pe tine memoria!
      Anderco a fost bun, în primul mandat, a asfaltat o grămadă de străzi, a obținut fonduri pentru pasajul Fabricii, etc…
      Ilyes a fost foarte bun, a reasfaltat majoritatea străzilor din oraș, a reabilitat zona centrală, a asfaltat multe străzi de pământ, și lăsat o grămadă de proiecte cu finanțare europeană (pe care cheliosul abia le-a dus la capăt, la multe era să pierdem finanțarea din cauza tărăgănării lucrărilor!), ne-a scăpat de garajele ilegale din mai multe cartiere (M14, M15 și M16, de M17 și carpați n-a avut curaj să se atingă :), le-a lăsat lui chelios), etc…

      Cei mai proști (!) primari am avut de la pesedea aka ciuma roșie!
      Chiar și Anderco, când s-a alăturat ciumei roșii a slăbit mult! La ciuma roșie, pe primul loc era furtișagul! Totul se realizează cu firmele agreate de către conducerea partidului, la prețuri exagerat de mari și calitate foarte slabă, deci în detrimentul cetățeanului!
      Penele, din păcate, a fost, este și va rămâne doar o roată de rezervă! Cele mai importante partide locale sunt ciuma roșie și iude-mereu!

  3. Kuka Răspunde

    Niște întrebări pe care mi-aș fi dorit să fi fost puse de către parlamentari:
    Cum rezolvă problema cu locurile de parcare din zona centrală?
    În ce stadiu sunt cele două parcări etajate (strada Decebal și strada Kogălniceanu) promise încă din campania electorală de acum 9 ani?
    Cum stăm cu procesul intentat primăriei de către locatarii blocurilor din spatele magazinului Someșul, care se împotrivesc construirii parcării etajate?
    În e stadiu este podul pietonal peste Someș din centrul nou până la mall?
    Cum stăm cu pistele de biciclete anunțate de către primărie??
    Cum stăm cu PUG-ul, care trebuia terminat de peste 20 de ani??? Tot proștii să-și facă PUZ-uri scumpe din cauza incompetenței administrației locale???
    Cum stăm cu pregătirea profesională a așa-zișilor polițiști locali, care habar n-au de prevederile legale în vigoare, deși acum au drepturi (și OBLIGAȚII, în aceeași măsură!!!) suplimentare???
    Cum rămâne cu ocuparea ilegală a trotuarelor de către autoturisme, când legea interzice express acest lucru, dar majoritatea trotuarelor se refac cu bordurile coborâte pentru a facilita accesul auto pe trotuar???
    Bătaia de joc de pe Botizului, ,care se numește pistă de biciclete, este pe bune? Normativele de construcții și legile țării sunt doar pentru proști, primăria își permite să le ignore???
    Școala se șoferi Ago își parchează mașinile fix pe pseudo-pista de biciclete și nimeni nu le spune nimic!!

    • un cunoscător Răspunde

      1. Pe str. Decebal parcarea aia a picat că am înțeles e nou proprietar care nici nu vrea să audă de ala ceva. Întrebarea mare ar fi cum de a făcut pe terenul respectiv proiect primăria dacă nu era proprietar de drept.
      2. Problema cu PUG/PUZ este cât se poate de gravă. Noi de fapt nu avem PUG de vreo 20 de ani și instanța a anulat acele decizii repetate și reluate ale Consiliului Local cum că PUG-ul vechi ar mai fi valabil. De aici vine o întrebare simplă legată de valabilitatea actelor din domeniul construcțiilor emise de serviciul de urbanism dacă PUG-ul nu mai e valabil și nici HCL-urile. Această situație a creat foarte multe neplăceri celor care s-au trezit cu fel de fel de “investititori” prin vecini și care în virtutea potenței lor financiare au făcut ce au vrut.
      3. Cea mai gravă este totuși urmărirea în timp a respectării proiectelor. Numai uită-te cum arată o stradă proaspăt reabilitată după o ploaie amărâtă. Că apa de ploaie băltește până se evaporă. Așa de bine au adus la nivel gurile de canalizare cei de la Apaserv. Totuși când s-a recepționat nu a observat nimeni? Și când oamenii sesizează asta în repetate rânduri nimeni nu face nimic? No cam asta este nivelul nostru. Facem mult, dacă se poate concomitent și de proastă calitate.

      • Kuka Răspunde

        Legat de pct. 1, parcarea de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe locul actualei parcări din spatele magazinului Someșul, teren aflat 100% în proprietatea publică a municipiului Satu Mare.

        • un cunoscător Răspunde

          Eu nu așa știam după ultimele informații dar mă rog. Nu asta e important ci mai degrabă faptul că pe promisiuni nu se poate parca. Nu știu ce e așa greu de făcut. Câte mandate mai sunt nevoie? Că totuși din ce se pare două, adică 8 ani nu ajung!

  4. Lili Răspunde

    Da nu ne spune si noua, onor dl. primar, cat costa in total podul, in ce stadiu de realizare este si de unde se asigura sau nu finantarea pentru finalizarea acestuia. Acest pod pare un sac fara fund. Noroc ca mai vine Cseke Attila din cand in cand pe la Satu Mare si pe baza fratiei de partid mai da niste bani ……
    Nepi a depus dosarul pentru autorizarea constructiilor de locuinte si spatii conexe in ceea ce se prezinta a fi o investitie de 170 de milioane de euro in 350 de apartamente daca bine retin?
    Supertoaleta din centrul nou are la spate, furtunul de alimentare cu apa neprotejat, nenimic. Asa este proiectul?
    Sa auzim numai de bine!

  5. Pista Răspunde

    Ilyeș a facut ciuciu! A făcut urmatoarele:
    -groapa din centrul nou (asa ceva făceau țiganii pe vremuri pentru a face voioaje),
    -repara podurile, câte un sens într-un an, cu Vakandok, made în H,
    -a tăiat la panglici de s-a tocit foarfeca, fără număr.
    Mișto!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.