Ultima actualizare: azi, 12:16

Locale

Satu Mare, un oraș mai verde. Plan de măsuri pentru prevenirea schimbărilor climatice

Satu Mare a câștigat fonduri europene pentru întocmirea unui plan de măsuri ce vizează prevenirea schimbărilor climatice și protejarea mediului înconjurător. Deschiderea proiectului a avut loc vineri, 27 ianuarie, în prezența conducerii și echipei Institutului Național de Cercetare, Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, care este partenerul municipiului în implementarea proiectului.

,,În baza acestui plan de măsuri vom putea atrage alte fonduri europene care vor dezvolta municipiului Satu Mare. Pentru următoarea perioada de finanțare avem nevoie de argumente solide astfel încât să fim competitivi, iar colaborarea cu ONG-urile și celelalte instituții abilitate este esențială pentru ca Satu Mare să devină de la an la an un oraș tot mai verde!”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Pentru îndeplinirea obiectivului se vor derulat următoarele activități de ordin tehnic:

  • Inventarul emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul Municipiului Satu Mare
  • Analiza climatului și a semnalului schimbării climei în municipiul Satu Mare
  • Evaluarea riscurilor și vulnerabilităților la schimbările climatice
  • Un plan de măsuri de atenuare și adaptare la schimbările climatice pentru Municipiul Satu Mare

Valoarea proiectului este de 584.832 lei.

3 comentarii

  1. unu Răspunde

    o sa vezi tu emisii cand inchis asa un troson cum era parcul libertatii

  2. ecologist resemnat Răspunde

    Adică se aruncă pe geam ceva mai mult de 100000 de euro ca fosta ICIM să aibă de lucru? Apoi la final va rezulta un plan care Dumnezeu știe când va fi realizat? Că deocamdată se vor face hârtii peste hârtii ca cineva să aibă impresia că face treabă? Iar inventarul acelor emisii de pe raza municipiului se poate face cu un simplu click că doar se face asta de foarte multă vreme. Ce nou va rezulta? Că vom afla că trebuie să plantăm mai mulți copaci și oamenii să nu circule fiecare cu mașina ci cu alte mijloace sau măcar cu autobuze? Asta este noutate pentru unii?
    Deci la final se va redacta un “studiu” în cine știe câte exemplare a nu se știe câte pagini și se va prăfui pe raft undeva? Că și inventarul și planul de acțiune pentru reducerea nivelului de zgomot e gata făcut de n+1 ani! Cine se ocupă de aplicare? Nimeni. Păcat de hârtia consumată. Dacă pe asta se duc banii din PNRR atunci e nasoală treaba. Vom avea la final creștere economică pe hârtie. La ce sunt de folos aceste studii dacă nu sunt urmate de punere în practică?

    • John Doe Răspunde

      Cred ca ti-ai raspuns la intrebare. Este o risipa de bani ca nepotii/stranepotii sa aiba un post caldut de bugetar fara experienta, fara concurs (sau aranjat) si fara nevoie de a lucra (din moment ce toate informatiile deja exista). Schimbarile climatice au existat, exista si vor exista intodeauna, dar la noi toti se doresc Dr. In ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.