Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Un bărbat cu 4 clase păcălea angajații unor firme. Prins cu ajutorul camerelor video

Un bărbat cu patru clase păcălea angajații unor societăți comerciale din Satu Mare. Mai exact, individul se folosea de metoda ”șmen” și făcea bani frumoși, asta până când a fost prins cu ajutorul camerelor video.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 21.02.2021, în jurul orei 18, individul, în timp ce se afla într-o sală de jocuri de pe bulevardul Independenţei din Satu Mare, sub pretextul că ar dori să schimbe suma de 1000 lei în bancnote de 100 lei, ulterior în 50 lei, folosindu-se de maniera cunoscută sub numele de ”şmen” şi profitând de starea de confuzie pe care a creat-o angajatului, prin schimbarea repetată a banilor primiţi de la aceasta, l-a indus în eroare cu suma de 850 de lei, restituindu-i o sumă mai mică decât cea oferită.

Angajatul, în calitate de supraveghetor jocuri, a spus în faţa anchetatorilor că i-a cerut să îi schimbe suma de 1000 lei din bancnote de 200 în bancnote de 100 lei. După numărarea banilor, constatând că totul este în regulă i-a înmânat acelei persoane 10 bancnote de 100 lei.

La câteva momente a fost rugat de aceaşi persoană să schimbe din nou suma de 1000 lei din bancnote de 100 lei în altele de 50 lei, invocând că doreşte să joace la aparate. Angajatul a fost din nou de acord şi fără să mai numere suma de 1000 lei. A luat banii şi i-a returnat suma de 1000 lei în bancnote de 50. Bărbatul a afirmat că a intervenit o problemă, că nu mai poate juca la aparate, şi a solicitat returnarea sumei iniţiale de 1000 lei în bancnote de 200, după care a părăsit localul.

În jurul orei 20.00, angajatul a constatat că îi lipseşte o sumă de 850 lei din gestiune şi a anunţat managerul societăţii. După ce au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere au observat cum bărbatul respectiv a profitat de încrederea şi neatenţia angajatului şi a băgat în buzunar o parte din bani. Societatea i-a reţinut din ultimul salariu această sumă.

Individul a fost prins cu ajutorul camerelor de supraveghere, fiind ulterior condamnat la 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârșirea infracțiunii de înşelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.