Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Accident rutier în județul Satu Mare! Autospecială încărcată cu butelii, în flăcări

ACTUALIZARE. Mobilizare marți, 28 februarie, în județul Satu Mare, după ce o mașină cu butelii s-a izbit de o casă și a luat foc. Au explodat mai multe butelii, iar o persoană a fost transportată de urgență la spital.

Ce spun pompierii:

În jurul orei 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară, în localitatea Pișcolt, care din primele informații a părăsit partea carosabilă, lovind o țeavă de gaz.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului Carei, cu 1 ofițer și 11 subofițeri. De la Detașamentul de Pompieri Satu Mare s-au deplasat  2 ofițeri și 4 subofițeri, solicitându-se sprijinul  Secției de pompieri Valea lui Mihai, care a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, încadrate de 5 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga autoutilitară cu posibilitatea producerii unei explozii, dat fiind faptul că aceasta era încărcată cu aproximativ 20 de butelii cu gaz butan. Totodată incendiul se manifesta și la casa de locuit, aflată în imediata apropiere, existând posibilitatea de extindere la întreaga locuință și la casa aflată în vecinătate.

Pompierii militari au  acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului,  concomitent cu oprirea propagării acestuia la întreaga locuință și la casa aflată în vecinătate. A fost anunțat și operatorul de gaz care s-a  deplasat la locul intervenției pentru închiderea/oprirea alimentării cu gaz de pe magistrală.

În urma intervenției, forțele militare au lichidat incendiul, salvând casa din vecinătate și aproximativ 70 la sută din casa avariată de la flăcările autoutilitarei. În urma incendiului au explodat 14 butelii, a ars în totalitate autoutilitara și s-a distrus învelitoarea de tablă pe o suprafață de aproximativ 100 m pătrați, geamurile și pereții unei camere din incinta locuinței.

Șoferul, cu vârsta aproximativă de 30 ani, a fost transportat în stare conștientă la spital de către Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind scânteie mecanică.

Știrea inițială:

O autospecială încarcată cu butelii a luat foc, în localitatea Pișcolț, cu puțin timp în urmă, după ce a fost implicată într-un accident rutier.

Șoferul a intrat cu autocamionul într-o conductă de gaz, luând foc atât autocamionul, cât și casa din apropiere. Flăcările s-au extins la acoperișul casei, dar a fost limitat de către pompieri.

Șoferul autospecialei s-a autoevacuat, potrivit ISU Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat 2 ASAS, 1 descarcerare, 1 EPA de la Detașamentul Carei. În sprijin se trimite 1 ASAS 1 EPA de la Valea lui Mihai.

„S-a luat legătura cu operatorul de gaz si se deplasează la locul interventieicpentru închiderea/oprirea alimentarii cu gaz de pe magistrala”, potrivit ISU Satu Mare.

6 comentarii

  1. bigbrother Răspunde

    PIȘCOLT și nu Pișcolț!!!! Nu e nici un “colț” la noi! Ați dat și voi în mintea bucureștenilor că dacă ceva li se pare greu de pronunțat repede românizează denumirea???? Ziariștii lui pește prăjit ce sunteți că nici geografia județului nu o știți!

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Sunt totuși curios cu ce viteză se deplasa șoferul inconștient.

  3. H&R Răspunde

    Din video de la presasm se pare ca i sa facut rau soferului.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      La 27 de ani? Nu-i cam devreme? Dar poate zice așa că vede că a făcut-o lată rău de tot. Sau poate a luat telefonul și nu s-a uitat la drum. Indiferent, să circuli așa prin localitate având butelii în spate trebuie să fii pe puțin inconștient. Și ce frumos s-a înfipt în țeva de gaz!

    • altu fără bmw Răspunde

      Ba eu cred că i s-a făcut rău când a văzut ce a făcut. Dar coșmelia aia pe roți era autorizată să transporte zeci de butelii prin sate? Că șoferul era clar paralel cu treaba și aia este sigur.

  4. Chupacabra Răspunde

    Gazul la gaz trage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.