Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Invitație la un dublu eveniment. Lansare de carte și proiecție de film, joi, la Ardud

Casa de Cultură “Dr Augustin Mircea” în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ardud îi invită pe sătmăreni, joi, 2 martie, la un dublu eveniment cultural alături de autorul Walter Übelhart și invitații: regizorul Tárkányi János, Dragoș Georgescu – managerul Centrul de Promovare a Turismului Cultural Carei și Anca Liana Lobonț.

,,Cu începere de la ora 16.00, în sala mică a casei de cultură va avea loc lansarea volumului “În Afara Cercului”, moment moderat de managerul Simina Ana Pop și completat de vioara talentatului Kozma Máté. Băimăreanul Walter Übelhart ne scoate “în afara cercului” strâmt și ne oferă o perspectivă dincolo de confortul unor limite cotidiene”, spun organizatorii.

După răsunătorul succes al cărții sale, “În umbra lui Shakespeare” lansată la Ardud în urmă cu câțiva ani, în acest nou volum ni se dezvăluie, în același stil unic, o frumoasă poveste de dragoste plasată în timp acum trei veacuri, o poveste care te poartă prin memoria comună ancestrală presărată cu intruziuni ezoterice și construită pe structuri paradoxale.

De la ora 18.00, sătmărenii sunt invitați la film în sala de spectacole a casei de cultură “Dr Augustin Mircea” unde se va proiecta filmul multiplu premiat “În Umbra lui Shakespeare”, una dintre peliculele extrem de apreciate în cinematografele din România și nu numai.

Transpunerea cinematografică a cărții cu același nume, scrisă de Walter Ubelhart, a fost nominalizată pentru finala Gold Awards de la Hollywood, în cadrul Festivalului de film independent de la Hollywood. Acțiunea peliculei se desfășoară în Baia Mare și spune povestea unui tânăr argintar talentat, din jurul anilor 1600, însă din producție nu lipsesc nici misterele organizației masonice transilvănene.

3 comentarii

  1. History Răspunde

    Deci se poate? Până la urmă reușiți să faceți și ceva ca lumea și nu numai cavaleri medievali inexistenți? La mai multe de astea!

    • Om Răspunde

      Hai ca si spectacolul cu cavaleri e fain. Am vazut un astfel de spectacol la Cetatea dacica Porolissum din Zalau. Erau invitate mai multe formatii din acestea cu cavaleri medievali, din diverse judete. Super fain ! Mai trebuie lucrat la asta dar, în timp, o sa fie mișto de tot. Nu renuntați.

  2. History Răspunde

    Cu așa abordare poți prezenta orice și oriunde. Sau facem istorie după bunul nostru plac și putem inventa orice și oriunde? Asta se cheamă istorie la tine? Eu asta zic să încrecăm să fim cât mai aproape de adevăr. Că dacă te joci de-a istoria asta se răzbună. S-a întâmplat de nenumărate ori. Aia cu cavalerii cruciați e spectacol pentru copii mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.